Bogdan Dascalescu, primul roman care a facut autostopul ca sa vada aurora boreala, vine la Sibiu

Invitatii lunii acesteia la „Calator in lume” sunt Liliana si Andrei Opisan, care vor descrie in povesti si imagini Norvegia de la sud la nord, si Bogdan Dascalescu care va povesti cum a facut autostopul pana la Aurora Boreala. Intalnirea cu sibienii va avea loc luni, 10 iunie, de la ora 19.00, la Pardon Cafe.

Liliana si Andrei Oprisan au strabatut Norvegia de la un cap la altul in 2012. La cateva luni de la incheierea aventurii, ei vin la „Calator in lume” pentru a dezvalui tinuturile din partea de nord a continentului. Liliana a facut cunostinta  cu Norvegia in timpul studentiei iar tara i s-a parut foarte interesanta, astfel incat, dupa terminarea anilor de studiu, a  hotarat sa o strabata inca o data.

Excursia norvegiana s-a vrut o plimbare pe marginea tarmului, prin dantelarii. A inceput timid cu orasul sub forma de stea Fredrikstadt, insa steluta se vede doar din elicopter, nu si la pas pe terra! A urmat rapid piata de peste din Kristiansand si cel mai sudic punct, Lindesnes, locul unde am realizat ca am gresit ceva in estimarile kilometrice, pentru simplul motiv ca ma aflam la distanta egala de Monaco si de Nordkapp”, isi incepe povestea aventurii Liliana Oprisan.

Cel de-al doilea invitat la „Calator in lume” este bucuresteanul Bogdan Dascalescu. El va povesti cum, tot in 2012, a reusit sa vada Aurora Boreala parcurgand tot drumul din Romania pana in nordul Norvegiei cu autostopul.

Aurora, cu ochiul liber, nu se vede atat de verde. Arata insa ca un nor luminos care se plimba pe cer luand diferite forme. Ba este o cortina care se misca, ba un nor compact ce zboara de ici colo, sau chiar o dara aproape fosforescenta ce brazdeaza cerut. Daca activitatea solara este mare si da lumina din jur nu este foarte puternica, eu aveam luna aproape plina sus pe cer, totul ar trebui sa fie mult mai spectaculos”,  povesteste Bogdan.

Intalnirile vor avea loc luni, 10 iunie, de la ora 19.00, la Pardon Cafe, pe str. Cetatii nr. 14. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: