Bugetarii, in “SAH”: dau sau nu “MAT” guvernantii la majorarile salariale?

Nu a fost zvon! Premierul da de inteles ca s-ar putea ca salariile sa NU se mareasca asa cum se stabilise inainte de “abdicarea” Guvernului Ponta. 

Mărirea salariilor bugetarilor rămâne, deocamdata “in coada de peste” din perspectiva guvernului Cioloş. Sau, cel putin, nu e neaparat o prioritate “zero”. Iniţial, şeful Executivului nu a luat în calcul majorarea cu 10% a lefurilor angajaţilor de la stat, prevăzută în lege, a revenit apoi asupra deciziei, iar acum spune că se mai gândeşte, întrucât nu ştie dacă are bani destui, dupa cum comenteaza libertatea.ro.

Concret, tema principala a reuniunii informale de azi a Guvernului este bugetul pe 2016. Ministrul de Finanţe, Anca Dragu Paliu, va prezenta o analiză. Premierul Dacian Cioloş a explicat sâmbătă că proiectul de buget a fost preluat de la fostul guvern şi că până acum miniştrii săi au avut un răgaz în care şi-au analizat priorităţile pentru anul următor, inclusiv pe cele cu un posibil impact bugetar, potrivit evz.ro.  

„Luni după-amiază vom avea din nou o întâlnire informală de Guvern la Palatul Victoria, în care doamna ministru de Finanţe va veni cu o primă analiză a acestor solicitări şi a ceea ce era deja prevăzut în buget pentru alocările bugetare pe ministere, acele aşa-zise plafoane bugetare pe ministere (…)”, a anuntat sambata Dacian Cioloş.

Seful Executivului a vorbit despre un “calendar etapizat” in privinta discutiilor privind bugetul, expresie scoasa din manaeca unei strategii menita sa tina deocadata in sah orice asteptari. Ramane de vazut care vor fi si in ce directie se vor indrepta discutiile de azi.

 

 

Sursa foto: www.prosport.ro

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: