Cadou de Crăciun: „Popasuri culinare în ţinutul Sibiului”

„Popasuri culinare în ținutul Sibiului” este prima enciclopedie multimedia dedicată specificului gastronomic al județului Sibiu. Initiatorii acestei generoase idei spun ca, prin perspectiva interdisciplinară oferită asupra bucătăriei tradiționale, DVD-ul țese povestea preparării unor vechi rețete, precum și pe cea a contextului socio-cultural în care acestea erau odinioară pregătite și servite. O poveste frumoasa, invata de la bunici si care nu trebuie sa piara, ci dimpotriva trebuie invatata si dusa mai departe…

Produsul multimedia este rezultatul colaborării între Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, Institutul de Cercetări Socio- Umane Sibiu şi Asociaţia Folcloriştilor şi Etnografilor din Judeţul Sibiu.

Aproximativ 100 de reţete, alte câteva sute de imagini foto şi video, nenumărate poveşti din lumea satului tradiţional, zile lungi de cercetare în teren, întâlniri cu peste 80 de colaboratori din sate şi comune, mult suflet şi dorinţa de a consemna şi conserva aceste fapte frumoase de cultură tradiţională – acestea sunt coordonatele dvd –ului multimedia „Popasuri culinare în ţinutul Sibiului”. Marturii despre gospodarii de iri, despre traditii si tezaure care au dreptul sa isi gaseasca loc in inimile si in casele noastre, pe masa si in suflet…

Dvd-ul, realizat într-un tiraj de 500 exemplare,  se va putea achiziţiona la preţul de 12, 40 lei de la sediul instituţie noastre, str. Tudor Arghezi nr. 13, începând cu luna decembrie, luna cadourilor. Vom reveni cu detalii despre condiţiile achiziționării dvd-ului multimedia „Popasuri culinare în ţinutul Sibiului” din librării şi alte puncte de vânzare specializate din Sibiu.

 

Proiect finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

 

“Proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional”.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: