Sibiul a găzduit în perioada 17- 23 august evenimentul International Street Art Festival și a dovedit că i se potrivește și arta nouă, arta stradală. Noua generație a găsit o “pânză” potrivită pe pereții exteriori a șapte clădiri în care funcționează școli generale și un liceu.
“M-au impresionat picturile, atenția la detalii, profunzimea gândirii și creativitatea artiștilor. În egală măsură am fost plăcut surprinsă de reacția sibienilor la aceste picturi. Mă bucur că Primăria Sibiu a cofinanțat acest proiect prin agenda culturală, o noutate binevenită în programul nostru de evenimente.” , declara, multumita, doamna Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.
“Detașarea de problemele cotidiene se face adesea prin visare. Lucrarea mea se dorește a fi privită ca un imbold. Indiferența are repercursiuni grave, dar energia pozitivă este dată, sau ar trebui să fie dată de impulsul nostru de a schimba ceva pe plan personal, cât și de a aduce un aport cât de mic la responsabilizarea societății care ar trebui să se concentreze din când în când și asupra altor domenii sau activități, care pot oferi un alt tip de comfort, încredere sau sentimente autentice” , a marturisit, la randul sau, Lucia Praporgescu artsitul acre a infrumusetat Școala Generală nr. 20 (strada Macaralei)
Altfel spus, ARTA are la ea, mereu, in orice imprejurari puterea asta neodihnita de a da plus valoare. Chiar si acolo unde, la prima vedere unele constructii par… insipide.ARTA stradala, iata, a facut spectacol la Sibiu. A “spart” cotidianul si a nascut frumosul. Ici-colo, suficient cat sa putem crede ca se iveste o noua traditie, o noua cale spre esteticul modern… in orasul-cetate.