Lupta pentru viitoarea Capitala Regionala se da intre Sibiu si Brasov pe toate fronturile. Daca pana acum s-a asistat doar la dezbateri televizate si vorbe despre dezvolarea culturala, ecomonica a judetelor Sibiu si Brasov, acum se trece la intentii de desfiintari. Una dintre acestea ar putea fi mutarea sediului Romgaz la Bucuresti, actiune perceputa ca o incercare de slabire a economiei judetului. Unul dintre parlamentarii sibieni care se opun intentiei ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, de a schimba sediul Romgaz de la Medias este Mircea Cazan.
El spune ca intentia lui Nita ar putea fi o incercare de scadere a economiei Sibiului in cazul in care sediul va fi mutat de la Medias la Bucuresti.
"Nu vreau sa devin ecoul vocilor din judet care sustin ca propunerea de mutare la Bucuresti ar reprezenta o intentie a unui ministru originar din Brasov de a slabi din punct de vedere economic Sibiul, in posibila intrecere cu Brasovul pentru stabilirea capitalei viitoarei regiuni care, s-ar putea sa cuprinda cele doua judete. Nu pot si nu vreau sa cred ca acesta ar reprezenta mobilul propunerii de mutare. Nimeni nu are de castigat daca se va muta la Bucuresti sau in alta localitate sediul general al SNGN “Romgaz” SA Medias, in schimb, au de pierdut foarte multi cetateni de pe urma unei astfel de masuri. Si nu este deloc vremea sa contabilizam pierderi, ci toti cei aflati in zona puterii, trebuie sa depunem toate eforturile pentru a contabiliza plusuri", a declarat deputatul PNL, Mircea Cazan.
cazan argumenteaza ramanerea sediului Romgaz la Medias prin faptul ca societatea "nu este o fabricuta de tesaturi cu cativa zeci de angajati care, in functie de necesitati o poti muta dintr-o localitate in alta. SNGN “Romgaz” SA Medias este un pivot al economiei judetului Sibiu".
Deputatul sibian spune ca deja i-a trimis premierului Victor Ponta o scrisoare prin care cere ca sediul Romgaz sa ramana, in continuare, la Medias.
Romgaz Medias are peste 6.000 de salariati, in prezent.