Ce diferențe există între cartușele originale și cele compatibile, recondiționate sau reciclate?

obrazokkclanku2 3

Deși pare destul de simplu să schimbi cartușele de la imprimantă pentru a o putea folosi în continuare în mod eficient, uneori poate fi dificil, mai ales atunci când ai în față mai multe opțiuni din care să alegi și nu știi la ce se referă fiecare în parte.

Dacă ar fi existat o singură variantă atunci când era vorba de înlocuirea cartușelor, atunci totul ar fi devenit, probabil, mult mai ușor. Cu toate acestea, astăzi există variante de cartușe din care poți alege. Dar ce alegere să faci? Cele mai scumpe sunt mai bune? Cele care nu sunt originale te pot ajuta? Întrebările de acest fel sunt cele la care trebuie să definești niște răspunsuri exacte pentru a ști ce alegere să faci în acest sens. 

Ce tipuri de cartușe de cerneală există?

Prima categorie de cartușe de cerneală disponibile pe piață este cea a cartușelor sau tonerelor originale. Acestea sunt realizate de producătorul imprimantei și oferă o calitate neîndoielnică în ceea ce privește utilizarea pe modelul de imprimantă pentru care au fost create. Cartușele originale sunt cartușe noi, nefiind nici reproduse, nici refabricate și reprezintă, în cea mai mare parte a cazurilor, o bună alegere pe care o poți face în acest sens. De exemplu, atunci când ai o imprimantă epson, poți achiziționa cu încredere cartuse imprimanta epson realizate special pentru modelul de imprimantă pe care îl deții, iar calitatea și siguranța utilizării acestora sunt garantate. 

Pe lângă cartușele originale, există și cartușe compatibile, respectiv cartușe recondiționate sau cele reciclate. 

Care sunt caracteristicile unui cartuș/ toner compatibil? 

Cartușele și tonerele compatibile sunt acele componente realizate de un alt producător decât cel care a produs echipamentul de imprimare. Există soluții compatibile pentru orice model de imprimantă – de exemplu, poți alege un toner brother tn-2421 original sau poți alege o variantă de toner compatibil cu acesta fără a vedea diferențe în procesul de imprimare. Cartușele compatibile sunt la fel de eficiente ca cele originale, avand durată de viață lungă, furnizând printuri de calitate și sunt căutate de utilizatori pentru prețurile mai mici pe care le au. 

Dar caracteristicile unui cartuș recondiționat, respectiv ale celui reciclat?

Cartușele recondiționate sunt cartușe originale, dar care au fost colectate după prima utilizare și sortate, demontate, curățate și reumplute, astfel încât să poată fi din nou utilizate. Această variantă este preferată mai ales de cei care țin la mediul înconjurător, fiind o variantă de a evita folosirea de energie pentru noi consumabile.

Sursa de imagine:
Sashkin / Shutterstock.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: