Ce nu stiati despre CRACIUN… (II)

acummmmmmm

Continuam si azi sa va daruim cateva din tainele Craciunului… ca sa-l cuprindeti tot, cu bucurie, in inimi si in stelutele din privirile dragilor vostri…

*In Etiopia, de Craciun se sfintesc apele – etiopienii arunca flori in raurile sfintite,  si apoi intra in apele acestora spre a fi binecuvantati.

*In Japonia s-ar parea ca este  o adevarata lipsa de politete sa trimiti felicitari de Craciun de culoare rosie – si asta pentru ca la japonezi  scrisorile de deces sunt  tocmai de culoare rosie.

*Mos Craciun locuieste in Muntii Korvatunturi din Lapland, Finlanda, pe granita fino-rusa.

*Mos Craciun lucreaza 31 de ore datorita diferentelor de fus orar pe glob.

*Un inginer finlandez a calculat ca Mosu’ trebuie sa zboare cu 5800 km/secunda pentru a duce cadouri tuturor copiilor. Viteza a fost calculata la o densitate medie de 48 locuitori/kilometru patrat de planeta si o distanta medie de 20 de metri intre locuinte.

Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala (NORAD) a lansat un program de urmarie prin satelit a traseului Mosului in noaptea de Ajun. In jur de 800 de voluntari petrec ziua de 24 decembrie dand informatii prin telefon asupra pozitiei lui Mos Craciun. Online, drumul cadourilor poate fi urmat la Norad Tracks San.

*56% dintre americani canta in noaptea de Craciun colinde animalelor de casa.

*1 din 3 oameni va amana pana in Ajunul Craciunului sa-si faca cumparaturile de Craciun.

*Conform unui recensamant din 1999 a populatiei din America de Nord si Europa, in noaptea de Craciun, Mos Caciun ar trebui sa ajunga la 42,466,666 de case in 12 ore, adica la 983 de case pe secunda.

 

surse foto: Lapland Welcome; Facebook

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: