Ce nu trebuie sa uiți niciodată să faci înainte de a pleca în concediu cu mașina în sezonul rece

Ce nu trebuie sa uiți niciodată să faci înainte de a pleca în concediu cu mașina în sezonul rece

Vacanțele din timpul iernii au un farmec aparte, fiind adevărate momente pline de aventură, în care te bucuri de zăpadă, de frig, haine pufoase și călduroase, de ciocolată caldă sau de vin fiert. Însă, pentru a te bucura cu adevărat de vacanță, mai ales dacă alegi să călătorești cu mașina, trebuie să ții cont de câteva lucruri înainte de a pleca, pentru a avea o călătorie plăcută, fără griji și de care să te poți bucura cu tot sufletul.

Iată ce nu trebuie să uiți înainte să pleci cu mașina la drum în timpul iernii

Pentru a te bucura de o vacanță frumoasă și plină de aventuri, ai nevoie ca mașina ta să fie în perfectă stare de funcționare pentru a te putea bucura de un drum fără probleme, dar și pentru a putea face excursii în zone cu multă zăpadă. Astfel, în perioada rece, anvelopele sunt extrem de importante iar înainte de a pleca la drum este extrem de important să verifici dacă sunt în regulă. Însă, dacă ai descoperit probleme, cel mai sigur ar fi să le înlocuiești, pneurile all season de pe E-roti.ro fiind o variantă excelentă, mai ales că le vei putea folosi pe întreaga perioadă a anului. 

Dacă nu ai mai condus pe zăpadă, ar trebui să știi că stilul de condus este ușor diferit de cel pe vreme bună. Atenția sporită, viteza redusă, folosirea luminilor de ceață, evitarea frânei și înlocuirea ei cu frâna de motor (se trece dintr-o treaptă superioară de viteză într-una inferioară iar automobilul își va micșora viteza de deplasare), toate acestea fac parte din felul în care ar trebui să conduci atunci când ninge sau când pe carosabil există deja un strat de zăpadă bătătorită sau de gheață. 

Înainte de a pleca la drum în timpul iernii, nu uita să îi faci o vizită mecanicului auto, care va evalua mașina și va observa eventualele defecțiuni ce ar trebui remediate. În plus, cel mai bine ar fi să îți schimbi antigelul cu unul care rezistă la temperaturi extreme, în zona de munte termometrul putând ajunge noapte la temperaturi foarte scăzute. Iar dacă plănuiești o vacanță mai lungă, ai putea să îți schimbi chiar și uleiul cu unul care rămâne fluid și la ger puternic. 

Dacă ai rezolvat și aceste probleme, nu îți mai rămâne decât să achiziționezi lichid de parbriz special (de iarnă, pentru ger extrem), dar și câteva raclete speciale pentru a putea curăța mașina atunci când vrei să pleci la drum într-o dimineață geroasă. 

Nu uita de soluția specială de dezghețat ușile sau locul în care se introduce cheia, nu se știe cât de frig va fi și dacă vei avea nevoie de așa ceva. 

Iar pentru ca totul să fie în regulă, atunci când pleci la drum, nu uita să pui în mașină și o pătură sau două, ceva de mâncare și de băut pentru a preîntâmpina orice momente neplăcute (dacă va fi nevoie să stai pe drum mai mult decât preconizezi). 

Așadar, dacă vei ține cont de recomandările noastre, vei avea o vacanță minunată și un drum fără griji! 

Sursa foto: Pexels.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: