Ce părere aveți? Peste 13.000 de români s-au vaccinat deja cu doza 3 anti-Covid!!!

Vaccinnnnn

Am aflat: 13.963 de români au primit doza 3 de vaccin împotriva COVID-19 până astăzi la prânz.

 Potrivit statisticii oficiale, 25.774 de persoane s-au programat în platforma de programare pentru doza 3, în condițiile în care programările în platformă au fost deschise  luni seară, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare,în cadrul unei conferințede presă.

DELUAT ÎN SEAMĂ: Doza 3 se face doar cu vaccin Pfizer sau Moderna, la alegere, și se poate administra inclusiv încrucișat: cine a făcut primele două doze cu Pfizer poate opta acum pentru vaccin Moderna și invers.

“Trebuie să fim responsabili în perioada următoare, avem nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi să respectăm regulile și să ne vaccinăm, având în vedere faptul că prin vaccinare evităm riscul de formă gravă, riscul de spitalizare, riscul de deces și riscul de răspândire a virusului”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Ghoerghiță.

 

 

“Este important să înțelegem că varianta Delta se răspândește cu atât de mare viteză încât pentru persoanele care nu au niciun fel de protecție, riscul să se infecteze în următoarea perioadă este foarte mare”, a atenționat, totodată, oficialul.

 

“Nu cred că își dorește nimeni să ajungă pe un pat de Terapie Intensivă, să nu poți să respiri, să nu ai aer. Cred că ține de responsabilitatea noastră și dacă nu o să înțelegem că trebuie să respectăm regulile, vom avea foarte multe pierderi în această pandemie, pierderi de vieți omenești care pot fi părinții noștri, frații noștri, oameni apropiați”, a mai punctat Valeriu Gheorghiță.

 

Așa cum transmit autoritățile, e de reținut că peste 3,6 milioane de certificate verzi COVID-19 au fost eliberate în total până acum în România, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Prima persoană vaccinată a fost dr. Cătălin Apostolescu, managerul institutului, care a fost de gardă la Institutul Matei Balș atunci când a fost adus primul pacient diagnosticat cu COVID-19 de la noi din țară.
A urmat dr. Sorin Petrea, cel mai în vârstă angajat al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș și coodonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în acest spital.
Tot astăzi, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, s-a aflat în această dimineață la Spitalul Militar Central “ Dr. Carol Davila”, acolo unde a primit cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID19. „Începând de astăzi, toţi cei care sunt imunizați cu schemă completă pot solicita vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID19, dacă au trecut cel puţin 6 luni de la ultima doză. Sunt peste 1.100.000 de cetăţeni români care se încadrează în această categorie şi care se pot vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin și recomand tuturor să se vaccineze.” Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: