Ce poate face cineva atunci când simte că a venit timpul să își schimbe cariera?

Ce poate face cineva atunci cand simte ca a venit timpul sa isi schimbe cariera

Schimbarea carierei devine astăzi comutare tipică în viața profesională a multor oameni.

în trecut, carierele erau permanente. Odată ce o persoană era angajată, cel mai adesea rămânea în acel serviciu și chiar în aceeași companie pentru aproape toată viața. Toate acestea s-au schimbat. Chiar dacă loialitatea față de companie este un lucru așteptat în continuare de la angajați, atunci când interesele acestora se schimbă și când așteptările le cresc, ei au varianta căutării unei opțiuni mai bune și a schimbării cu totul a carierei. Desigur, schimbarea carierei se poate întâmpla și în cadrul aceleiași companii.

Iată 3 lucruri pe care le poate face oricine, atunci când dorește să-și schimbi cariera

1. Muncă de voluntariat 

Aceasta poate fi o bună oportunitate a încerca activități de interes către care cineva poate fi atras, fără a renunța la actuala cariera.  Voluntariatul are multiple beneficii. Este o activitate care are impact imediat, poate aduce o persoană în situații de interacțiune directă cu diverse tipuri de ocupații, duce la crearea de relații de prietenie noi, și de asemenea este ceva ce poate fi utilizat   și în CV.  Programe de genul Teach for Romania,  ajută diverși specialiști sa contribuie la transformarea societăți prin implicarea educație, iar în timpul programului de voluntariat cineva atras de pedagogie , de exemplu,  poate să crească autentic, susținut de colegii săi din organizație,  în timp ce învață lucruri și abilități noi , și în timp ce acumulează cunoștințe și aptitudini pedagogice. 

2. Urmarea de webinarii sau de cursuri. 

Aceasta reprezintă o ocazie excelentă pentru a afla mai multe informații despre un domeniu interesant, în timp ce  se pot  căpăta informații și abilități noi. O bună parte din cursuri sau mutat astăzi online. Acest lucru aduce cu sine câteva avantaje printre care și cel dat de faptul că aceia care le urmează pot învăța despre un subiect sau altul în ritmul lor propriu, după un calendar personal. Pentru cineva care intenționează să schimbe cariera, webinariile sau cursurile furnizează o multitudine de informații despre un subiect, și îi oferă ocazia să adreseze întrebări despre acel subiect unui specialist. Dacă webinariile au de regulă o durată scurtă și prezintă la o scară mai mare anumite informații, un curs poate deveni extrem de detaliat, și poate fie finalizat obținerea unei calificări profesionale. Există o multitudine de cursuri autorizate, de inițiere, de perfecționare sau de calificare de calificare, în cele mai diverse domenii, de la cursuri de fotografie la cursuri de grafica, comunicare sau programare.

3. Folosirea rețelei de prieteni.

Uneori o abilitate sau o înclinație pe care o persoană o posedă poate fi evidentă pentru toți din jurul acesteia, dar nu și pentru acea persoană. Prin discuții cu cei din jur, cu  familia, prietenii și cunoștințele, oricine poate afla cum este perceput și în ce fel de job cred aceștia că ar putea fii potrivit. De asemenea, dacă este exprimată o curiozitate reală, se pot afla detalii și despre joburile celorlalți, descoperind astfel posibile variante atrăgătoare.

În concluzie, pentru o persoană care simte că a venit momentul să schimbe cariera, dar care nu știe în ce direcție să se îndrepte există multiple opțiuni care nu presupun renunțarea totală la jobul actual, și care o pot ajuta la descoperirea unei căi mai potrivite.

Sursa foto: Unsplash.com

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: