Ce poţi face pentru a-ţi ţine casa în siguranţă atunci când pleci în concediu

Citeşte aici ce poţi face pentru a ţi ţine casa în siguranţă atunci când pleci în concediu

Trăim vremuri ciudate. Pandemia ne-a afectat pe toţi, atât psihic, cât şi din punct de vedere profesional. Mulţi dintre noi şi-au pierdut locurile de muncă, au fost restructurate mii de persoane sau li s-au redus salariile, ceea ce a dus la o creştere a numărului de infracţiuni, printre care se numără şi spargerile de locuinţe. Într-adevăr, cât timp am fost obligaţi să stăm acasă, acest lucru a fost mai greu de realizat, însă odată cu relaxarea măsurilor, oamenii îşi vor dori sa plece în concedii, lăsând cale liberă celor care vor vrea să profite de locuinţele nesupravegheate.

Cum să-ţi protejezi locuinţa atunci când eşti în concediu?

1. Nu posta imagini din concediu, pe reţelele de socializare, în timp real. Toţi suntem tentaţi să împărtăşim cu prietenii virtuali bucuria de a fi în vacanţă, însă nu uita că printre urmăritorii tăi se pot număra şi persoane care, ştiind că nu eşti acasă, vor încerca să dea o spargere. Au existat nenumărate cazuri in care acest tip de infracţiune a avut loc ca urmare a unor fotografii pe reţelele de socializare, despre care se vedea că sunt făcute în timp real.

2. Instalează un sistem de supraveghere a locuinţei care să te protejeze de astfel de neplăceri. În funcţie de ce fel de sistem alegi, poţi vedea în timp real pe laptop sau pe telefon ce se întâmplă la tine acasă atunci când eşti plecat. Aceste camere video pot fi de asemenea montate pe maşină, astfel că orice se întamplă cu vehiculul în absenţa ta va fi înregistrat. Poți să vezi aici sisteme de supraveghere de la Dualstore.ro adaptate tuturor nevoilor si tuturor bugetelor tale.

3. Găseşte o persoană de încredere care să poată interveni în caz de urgenţă şi căreia să-i dai o cheie a locuinţei. În cazul în care lipseşti mai mult timp, e de dorit să meargă totuşi cineva la tine acasă din când în când, chiar şi numai pentru a-ţi uda florile, pentru ca cei cu intenţii neprietenoase să înţeleagă că există totuşi cineva care supraveghează locuinţa.

4. Nu vorbi cu foarte multe persoane despre planurile tale de concediu, sau dacă o faci nu da detalii despre persoanele care urmează să te însoţească. Poţi chiar să popularizezi informaţii eronate, cum că va avea cineva grijă de casă în absenţa ta, astfel încât să se înţeleagă că în permanenţă va fi cineva acasă.

Spărgătorii de locuinţe, cat si cei de maşini sunt plini de resurse atunci când vor să îşi pună planurile în aplicare, sunt dotaţi cu imaginaţie şi determinare. Ei acţionează deseori atunci când primesc diverse ponturi, iar de aceea un atu important al proprietarilor de locuinţe este discreţia. Discreţia înseamnă să rezişti tentaţiei de a te lăuda cu obiectele de valoare, cu ultimele achiziţii sau cu vacanţele în care urmează să pleci. Un sistem de supraveghere eficient te va avertiza în timp real de eventuale persoane nedorite pe proprietatea ta, astfel că vei putea lua imediat măsuri. Fiind discret şi luându-ţi măsurile de prevenţie menţionate anterior, poţi să te bucuri liniştit de concediu, fără teama unei spargeri.  

Sursă foto: Pixabay.com 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: