Ce reprezinta procesul de colocare server si cine are nevoie de o astfel de solutie?

Colocare server

Atunci cand ai nevoie de gazduire web pentru o afacere online, exista doua modalitati in care poti dispune de acest serviciu. Prima este alternativa clasica, in care platesti compania pentru a inchiria resursele dintr-un computer. Aceasta este o solutie ideala pentru cei care nu dispun de un buget foarte mare, deoarece furnizorul este cel care intretine dispozitivul si tu nu vei avea griji pe cap.

Pe de alta parte, mai exista inca o optiune. Procesul de colocare server presupune achizitionarea personala a acestuia, urmand apoi sa-l amplasezi intr-un centru de date. Ambele variante te ajuta sa-ti formezi o prezenta online, insa cea secundara ofera unele avantaje importante. Iata care sunt acestea!

Nivelul de control

Prin colocare beneficiezi de aceeasi infrastructura folosita in centrele de date globale, existand tehnologie ce garanteaza o viteza de incarcare superioara. Mai mult decat atat, ai parte de suport tehnic pentru erori si procesul de management devine mai simplu. Te gandesti la faptul ca ai avea aceleasi avantaje cu un plan de hosting clasic? Desi ar putea fi adevarat, tine cont ca echipamentul nu iti apartine si nu poti face ce-ti doresti cu acesta. Priveste etapa de colocare serverprecum o solutie la aceasta problema.

Poti efectua anumite configurari pe serverele ce nu-ti apartin, insa acestea trebuie stabilite cu furnizorul din timp si s-ar putea sa nu fie niciodata suficiente pentru nevoile tale. Posibilitatea de a schimba orice aspect al serviciului de hosting dupa bunul plac este oferita rar si trebuie oricum sa respecti diversi termeni si conditii. In mediile partajate, lucrurile devin chiar mai dificile fiindca vor utiliza si alti clienti acelasi computer.

Securitatea

Pe un server partajat exista consecinte care apar din cauza modului de operare. Serverele virtuale ofera un volum fix de resurse, deoarece este distribuit la un numar mai mic de persoane. Totusi, nici acestea nu sunt mereu perfecte. In situatia in care un site vecin atinge un nivel mare de trafic sau contacteaza un virus intr-un mediu distribuit, poate fi afectat intregul sistem. Adesea, astfel de evenimente conduc catre o viteza de incarcare redusa. Latimea de banda mica creeaza o experienta de navigare neplacuta si duce chiar la imposibilitatea de a accesa continutul. Procesul de colocare server reprezinta o optimizare privata si doar tu esti responsabil de ceea ce se intampla cu site-ul web. Datorita faptului ca te afli intr-un mediu izolat, sansele de a depasi resursele sunt extrem de mici.

Performanta

Conectivitatea este imbunatatita, deoarece centrul de date dispune de o retea completa pentru rularea serviciilor neintrerupte. Prin urmare, te poti astepta ca perioada de downtime sa fie imbunatatita si sa depaseasca procentul de 99%. De asemenea, la un furnizor serios beneficiezi de 2 conexiuni cu energie electrica si acces biometric. Intregul spatiu este construit doar cu echipamente si tehnologie enterprise, care include routere CISCO 7609 si solutii de racire profesionale. Asadar, poti implementa propria infrastructura IT si elimini costurile de intretinere sau operare.

Cat de sigura este ideea de colocare server?

Echipa de hosting are o experienta vasta in domeniu si asigura monitorizarea serverelor 24/7. Sediul este protejat in permanenta, iar accesul are loc doar prin intermediul unui card magnetic. Pentru servere sunt folosite 2 aplicatii firewall si inca una pentru protectia DDoS, create de o echipa profesionala de programatori.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: