CE SEARĂ! CE MUZICĂ! Psalmul simfonic „König David” închide stagiunea Filarmonicii de Stat Sibiu

images_foto_062017_CONCERT8IUN

BATE GONGUL FINAL, pe portativ! UN EVENIMENT MUZICAL DE La CARE N-AVEȚI VOIE SĂ LIPSIȚI!!! Joi, 8 iunie, la Filarmonica de Stat din Sibiu.

 

Stagiunea 2016-2017 a Filarmoncii de Stat Sibiu se va încheia la… Biserica Evanghelică din Piața Huet, cu un concert-eveniment: Psalmul simfonic „König David” / ”Regele David” de Arthur Honneger. Următorul proiect al instituției este festivalul „Zilele Muzicale Româno-Americane” programat în perioada 20-29 iunie.

 

Înălțător, mirific, MUZICAL. Pe tărâmul unde pașii îngerilor se aud…

La concertul de închidere a stagiunii, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Beat Schäfer, pe scenă va urca și corul ”Kurrende” (Tübingen, Germania), corul Bach din Sibiu, precum și soliștii Melinda Samson (soprană), Elisa Gunesch (alto), Johnny van Hal (tenor) și naratorul Valentin Späth. Interpretarea oratoriului ”Regele David” reprezintă o iniţiativă a Corului Bach din Sibiu, care urmăreşte – în contextul prezentării acestei lucrări excepţionale – instituirea unui dialog şi a unei colaborări între instituţiile de cultură din Sibiu, pentru a crea şi aduce evenimente remarcabile şi complexe pe scena sibiană.

 

De știut…

Compus în 1921 la Mézières în Elveția, ”Regele David” de Arthur Honegger este clasificat ca fiind oratoriu, având la bază un psalm dramatic. Libretul a fost scris de René Morax (1873-1963), textul prezintă povestea Regelui David, începând cu momentul în care era păstor, apoi cu luptele la care a participat, încoronarea sa, pofta lui pentru soția altui bărbat, agonia sa din momentul în care îi moare fiul, neascultarea lui în fața lui Dumnezeu și, în sfârșit moartea sa. Împărțită în 27 de secțiuni, Oratoriul Regele David, are trei secțiuni principale, în care ne este prezentată povestea biblică a regelui David. Demn de laut în seamă, criticii consideră că cel mai important element al oratoriului Regele David este combinația diferitelor stiluri de muzică, într-o singură lucrare completă. Arthur Honegger folosește tehnici compoziționale care variază de la cântecul gregorian, la muzica barocă sau chiar de jazz, ultilizarea tuturor acestor tehnici, permițându-i lui Honegger să ocupe un loc binemeritat între compozitorii neoclasici.

***Biletele pentru acest eveniment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, în intervalul orar 12-16, sau în seara concertuluiu, la intrarea în sală. Preţul unui bilet este de 20 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: