CE SPUNE  dr Șerban Brădișteanu, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca e STRIGĂTOR LA CER! ATÂȚIA „DACĂ” în jurul unei morți…

Revin la subiectul decesului fotbalistului camerunez de la Dinamo. Pentru că NU POT să tac. Pentru că, de-a lungul carierei am făcut numeroase gărzi noaptea, cu echipajele de la URGENȚE MAJORE de la ambulanță (în Parhova, ce-i drept) și am vazut, nu o dată, ce înseamnă resuscitare, ce însemană șocuri electrice, ce înseamnă să poți readuce la viață un bolnav cu stop caridio-respirator. Și revin la acest subiect pentru că mi se pare deaj prea mult: scandalul bebelușilor cu E.COLI, scandalul dezinfectanților diluați, acum… nenorocirea (pentru că asta e!!!) de la clubul Dinamo.

E cumplit, e fără cuvinte, e STRIGĂTOR A CER! Și dacă domnul doctor Șerban Brădișteanu spune ce spune, e GRAV. E FOARTE GRAV!

Reputatul doctor Șerban Brădișteanu, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca a afirmat ca mijlocasul Patrick Ekeng ar fi avut șanse mari de supraviețuire, dar responsabili ar fi respectat câteva reguli.

„S-ar fi putut face totul ca să aibă șansele cele mai mari să fie salvat. În primul rând, o ambulanță care participă la astfel de competiții ar trebui să fie super-dotată, așa cum sunt cele SMURD. Să fi avut și asistenți calificați, și medic, și aparatură necesară. Dacă ar fi avut la dispoziție un defibrilator, ca să afle ce fel de tulburare avea, ar fi putut trage o concluzie urgentă dacă trebuie defibrilat sau făcut altceva. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, șansele lui de supraviețuire ar fi fost maxime.

Cele trei minute au fost pierdute, au fost foarte lungi și au diminuat foarte mult șansa de supravietuire. Au fost trei minute pe teren plus drumul până la spital. În total, 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. În plus, ambulanța nu a avut personalul care să facă astfel de manevre. Cine e responsabil plătește! Trebuie stabiliți exact pașii acțiunii și răspunzătorii. Cineva trebuie să răspundă, inclusiv clubul! Ar fi trebuit să verifice ce contract aveau cu Ambulanța„, a declarat Brădișteanu la B1 TV.

 

 

Sursa foto: stirileprotv.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: