Cea mai nouă piesă de teatru a Liei Bugnar aduce tema avortului pe scena teatrului sibian

Piesa de teatru „Două liniuţe” este cea mai nouă lucrare semnată Lia Bugnar, care pune în scenă, într-o manieră tragic – comică, destinele a două cupluri, o adevărată poveste de viaţă (cu un subiect de actualitate) şi, în acelaşi timp, permite o interacţiune mai apropiată cu femeile. Iniţiativa apartine platformei Cerculfetelordeştepte.ro cu scopul de a susţine dialogul cu femeile din România.

Lansată în 30 noiembrie 2013, la Bucureşti, pe scena Teatrului Godot, piesa de teatru „Două liniuţe” s-a bucurat de un adevărat succes, reuşind să transmită mesajul unui auditoriu nu mai mic de 3.000 de spectatori. Este motivul pentru care porneşte într-un turneu  național în oraşele Sibiu, Braşov, Timişoara şi Iaşi, cu scopul cunoscut – de a comunica un subiect încă tabu. În data de 20 iulie 2014,  începând cu ora 19.30, Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, va fi gazda unei piese cu o distribuţie de excepţie: Marius Manole, Medeea Marinescu, Irina Antonie, Anghel Damian, Cătălin Babliuc, Istvan Teglas. Spectatorii vor avea ocazia să o vadă pe Lia Bugnar, care va urca pe scena alături de actori pentru a intrepreta unul dintre roluri.

 

“Principala mea preocupare a fost să scriu o piesă care să aibă toate calitățile pentru a deveni un spectacol bun, independent de intenția care se ascunde în miezul poveștii. Subiectul avorturilor e unul foarte intim și nu-i deloc greu să pici în capcana de a agresa spectatorul cu el. Dintr-o sală de spectacol, probabil că unul din doi spectatori au, într-un fel sau altul, legătură cu subiectul. Pentru unii e un subiect dureros, pentru alții unul stânjenitor, pentru unii poate fi chiar subiect tabu sau indecent. În locul din piesă unde chiar se discută în amănunt despre avort am pornit toate motoarele farmecului și comediei, ca să mă asigur ca spectatorul nu se va crispa și că va urmări povestea, empatic, în continuare.”, mărturisește Lia Bugnar.

Demn de precizat, spectacolul este scris și regizat de Lia Bugnar, și dureaza 90 minute, fără pauză. Intrarea se face pe baza biletului de intrare, ce poate fi achiziționat de la Casa de Biletele a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piața Unirii, Sibiu. Costul unui bilet este de 40 lei.

 

La drept vorbind, o comedie dulce-amară despre a fi sau a nu fi responsabil, a fi sau a nu fi îndrăgostit, despre bănci, gânduri stinghere și alte lucruri neașteptate care au multe de povestit. „Două liniuţe” oferă posibilitatea unei interacţiuni mai apropiate cu femeile, capabile nu doar să sintetizeze mesajul, ci şi să-l răspândească în cercul lor. În acelaşi timp, sprijină şi continuă campania educaţională a platformei Cerculfetelordeştepte.ro, menită să faciliteze accesul la informaţie şi să pună la dispoziţie suportul celor mai buni specialişti în domeniu.

 

Despre cerculfetelordestepte.ro

Cerculfetelordestepte.ro a prins contur în anul 2011, datorită numărului alarmant de avorturi din România. Este o platformă ce oferă informații legate de contracepţie şi prezintă diferitele opțiuni disponibile astăzi. Această platformă ajută femeile din România să identifice opțiunea care li se potriveşte cel mai bine şi pe care pot mai apoi să o utilizeze sub îndrumarea unui medic specialist. Pe lângă informațiile detaliate despre contracepție, Cerculfetelordeştepte.ro permite cititoarelor şi posibilitatea de a efectua un test în 12 paşi, care le indică la final ce metodă contraceptivă li s-ar potrivi cel mai bine. Pornind de la rezultatul testului, cititoarele se pot consulta cu medicul ginecolog pentru a stabili împreună metoda optimă de contracepție. http://www.cerculfetelordestepte.ro/

(Contact presă:

e-mail: nicoleta.talpes@imagefactory.ro)

mobil: 0724.314.045

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: