Cinefidel continua la Sibiu!

Al doilea episod al proiectului Cinefidel continuă în această săptămană la „Teatrul Gong” cu noi provocări pentru iubitorii de film. Iată programul pregătit de organizatori:

12 Aprilie, orele 18:00

Le Havre (regia: Aki Kaurismäki)

Scriitorul Marcel Marx se mută împreună cu soţia lui într-un oraş mic, unde se bucură de o relaţie mai apropiată cu oamenii printr-o nouă slujbă, onorabilă, dar nu prea profitabilă: lustruieşte pantofi. Soarta face ca un băiat african să îi iasă în cale şi Marcel luptă cu birocraţia pentru a putea să aibă grijă de copil, dar şi de soţia lui, internată în spital. O comedie de o sensibilitate aparte.

14 Aprilie, orele 16:00

Beasts of the Southern Wild / Tărâmul visurilor (regia: Benh Zeitlin)

Vă invităm să vă bucuraţi de acest film miracol şi să cunoaşteţi prin ochii unei fetite de 6 ani lumea fascinantă a unei comunităţi izolate, inspirată de zona Louisianei după uraganul Katrina. Zona imaginară, prezentată de regizorul Benh Zeitlin, e inspirată de ambiţia şi tenacitatea oamenilor care locuiesc în comunităţi izolate, departe de facilităţile metropolelor, departe de lumea "civilizată". Filmul a câstigat si a fost nominalizat la cele mai importante festivaluri.

14 Aprilie, orele 18:00

La piel que habito / Pielea în care trăiesc (regia: Pedro Almodóvar)

De când soţia i-a murit în incendiul unui accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care şi-ar fi putut salva soţia. După doisprezece ani, reuşeşte să creeze o piele care funcţionează ca un scut împotriva tuturor agenţilor externi. În continuarea anilor de studiu şi de experimente, Robert mai are nevoie de trei lucruri: să fie lipsit de scrupule, să aibă un complice şi un cobai.

Vă reamintim că Cinefidel este un proiect al Institutului European pentru Itinerare Culturale, Lectoratul Francez din Sibiu şi Teatrul Gong. Iubitorii de filme de artă vor avea parte de un loc special, unde vor putea viziona cele mai noi producţii ale cinematografiei europene şi nu numai. Filmele vor fi proiectate vinerea (French Friday, ora 18:00, filme franceze) şi duminica (ora 16:00 şi ora 18:00), din 2 în 2 săptămâni, până la sfârşitul lunii mai. Accesul se va face gratuit, în limita capacităţii sălii Teatrului Gong. O nouă serie de proiecţii se va relua în octombrie 2012.

Mai multe detalii despre program, trailere, sinopsisuri şi cronici sunt disponibile pe contul de FB al proiectului Cinefidel şi pe www.cinefidel.ro. Parteneri proiectului sunt: Institutul Francez, Primăria Sibiu, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Asociaţia de Prietenie Ille et Vilaine, Asociaţia Macondo (Noul Cinematograf al Regizorului Român) şi Independenţa Film.

(Persoana de contact: Mihai Dragomir, 0727 642 858, mihai@culture-routes.lu)

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: