CIPRIAN ȘTEFAN, directorul CNM ASTRA, invitat la Seminarul Internațional ”Museums Meet Museums”

images_foto_092018_000000000CN

A doua ediție a seminarului internațional ”Museums Meet Museums” organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România este dedicat unui concept extrem de important pentru dezvoltarea muzeelor, anume cel de leadership. 

Acest seminar muzeal de tip ”first class” este cel mai consistent din această parte a Europei la nivel temelor abordate, a actualității lor și a valorii reprezentării din punct de vedere al invitaților. 

În zilele de 5 și 6 octombrie 2018 pentru discuții provocatoare cu unii dintre cei mai dinamici reprezentanți ai sectorului muzeal, vizionari care au avut un vis și l-au transformat într-un muzeu sau într-o expoziție-brand, experți care au orientat și marcat cariera profesională a unor actuali key-influenceri internaționali ai sectorului muzeal, oameni care au deturnat o criză sau o problemă instituțională pentru către drumul unor mari oportunități. Oportunitățile acestea au făcut ca muzeele pe care le conduc să devină adevărate fenomene sau embleme, iar asta înseamnă să fi un lider puternic.

Organizatorii anunță că această ediție va fi găzduită de Muzeul Național de Artă al României, în Sala Auditorium, unde și-au dat întâlnire aproximativ 200 de specialiști muzeali, experți sau profesioniști din domeniul cultural, creativi cu idei istețe de colaborare cu muzeele, manageri muzeali cu calități de lideri, studenți interesați de noile tendințe culturale și muzeale, universitari cu practică și teorie muzeologică.

În 5 octombrie, în prima zi a seminarului internațional „Museums Meet Museums 2018” va vorbi domnul Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra din Sibiu, unul dintre cele dinamice muzee etnografice în aer liber din România, cel mai mare de acest fel din Europa. Firește, domnia sa va vorbi despre Muzeul Astra – un exemplu de antreprenoriat cultural.

Muzeul Astra din Sibiu deține mai mult de 300 de clădiri, precum şi mori de vânt, mori de apă, prese gigantice pentru vin, fructe şi ulei, forje şi structuri hidraulice, cu stiluri arhitecturale din mai multe părţi ale României. Inaugurat în 1905, muzeul se întinde pe o suprafață de 96 de hectare și cuprinde circa 16.000 de piese expuse în muzeu sau în interiorul clădirilor.

Ciprian Ștefan conduce Muzeul Astra din 2005, timp în care s-a implicat cu tot sufletul și cu harul său în dezvoltarea complexului muzeal, dar și în coordonarea programelor de valorificare a patrimoniului muzeal și a peisajului natural din muzeul în aer liber. 

 

Foto: www.muzee.org

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: