“Ruxandra era foarte îndragostită de muzician îi voia banii, de fapt asta se întampla şi pe vremea aia cu banii. Femeile voiau statut. Profa ne-a zis ca perioada asta interbelica a fost cea mai smechera dintre toate, femeile aşteptatau iar bărbaţii munceau dar dădeau dovadă de bărbăţie.”
”Notăţiile autorului sunt să ne impresioneze pe noi cititorii dacă om mai fi sau ele pot sa accentueze sau să aplaneze drama dintre cele doua personaje.” ”Pe mine sportul nu mă ajuta deoarece după o noapte de băută cu băieţii în cartier nu mai am timp să fac şi sport. La educaţie fizica proful ne-a spus că si relaţiile intime intra in sport deci şi ăsta e un sport.”
“Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calaraşu participa la acţiune, aveau 10 copii şi o pisică pe Bisisica.”
“Importanţa sportului: Mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli”
”Romanul Povestea lui Harap alb a aparut în revista Literatorul în anul 1840 la Iaşi chiar în Dacia literara a lui Kogălniceanu.”
”Harap Alb e prea tare ajunge pe un alt tărâm şi o recuperează pe fata lui Roş.”
”Eram însurat de 7 ani cu o colega de la psihologie, Camil vrea să zică că suferea.”
”Ion o violeaza pe Ana pe dupa sobă în timp ce tatso sforaia. O lasă bortoasa şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pamanturile, şmecher baiat.” ”Eu fac sport deoarece mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli din cartier. Acolo nu prea facem sport stăm pe la o bere, fumam ceva şi plecăm în club.”
”Moromete deţinea disimularea deoarece citea mult dintr-o revistă pe stănoagă”. ”Catinca îl certa pe Moromete că fuma mult. Un exemplu îl constituie şi faptul ca mama îl cearta pe bunicul când bea.”
”Liviu Rebreanu este cel mai de seama poet al regiunii Moldova, a scris in perioada paşoptistilor alături de Sadoveanu şi de Bacovia.”
”Romanul Plumb a lui Rebreanu este o artă poetică deoarece prezintă drama unui ţăran într-un cavou.”
”Familia Moromete s-a distrus pe sine însăşi când a inceput să bea Ilie cu tovaraşii lui pe la poiana lui Iorgu Iovan.” (sursa adevarul.ro)
Revin. M-am trezit in aceasta dimineata citind- cu sentimental groazei, recunosc- aceste ciudatenii, aceste ineptii scrise anul acesta prin lucrarile de la “BAC” la Limba si Literatura Romana, care sincer, imi dau sentimentul NESIGURANTEI NATIONALE. ASTIA, care au scris asa ceva, sunt generatia care azi, maine sau poimaine, zice-se, vor avea serviciu. VIITORUL (???) Romaniei. ASTIA? Asta este calamitate nationala. Nu-i deloc de ras. E de plans. Toate aceste mizerii ar trebui trimise cu litere de-un metro la Ministerul Educatiei, la Minsiterul Sanatatii- chiar, la Presedintie!!! Deja s-a intrecut masura. Oricine pretinde ca are capacitatea de A GANDI, poate sa inteleaga ca e in joc, mai bines pus, IN PERICOL, tara, neamul. Tineri care au tupeul sa scrie asemenea ineptii, care nu sunt in stare sa judece pentru ca nu vor, pentru ca refuza cartea, pentru ca familia sau… societatea le-a inoculate ideea ca BANII (doar ei) fac legea, nu pot tine tara, nu pot fi o speranta pentru tara asta; nu ne pot da decat motive de… PESIMISM (si scarab).
NATIUNE, TREZESTE-TE!
Surse foto: epochtimes-romania.com, stiri.covasnamedia.ro