Claudia Tapardel cere răspunsuri la Strasbourg pentru turiștii români care se pregătesc de vacantă în Grecia

Sunt foarte mulți turiști care își pun întrebări legitime cu privire la viitorul lor concediu în Grecia, cei care trebuie să le răspundă sunt în egală măsură liderii europeni și Guvernul grec, a declarat în Plenul Parlamentului European, Claudia Țapardel, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European, făcând în același timp un apel la dialog în aceste zile importante pentru stabilitatea europeană.

„Foarte mulți turiști care se pregătesc să meargă în Grecia își pun întrebări: mai este Grecia o zona sigură? Mai funcționează serviciile turistice, în condițiile închiderii băncilor? Mai poate funcționa transportul public, sistemul de sănătate, sau poliția? Autoritățile grecești şi europene trebuie să vină rapid, în colaborare, cu răspunsuri la aceste întrebări legitime, să înlăture confuzia şi să transmită un mesaj de siguranță” a declarat Claudia Țapardel.

“Turismul nu este un subiect secundar al crizei grecești. Le-am vorbit colegilor din Parlamentul European despre legătura direct proporțională între sentimentul de siguranță al vizitatorilor Greciei și prosperitatea economică din zonă. Criza grecească ne afectează pe toți și trebuie să știm că remontarea turismului grecesc este prima șansă de a stabiliza economic Grecia, având în vedere că turismul este cel mai mare contribuitor la PIB-ul elen” a explicat copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European.

Eurodeputata PSD a continuat explicând faptul că sentimentul de panică în regiune trebuie combătut. “Atitudinea față de rezultatul referendumului este una de respect pentru o practică democratică și civică. Nu trebuie însă să interpretăm acest rezultat ca un vot grecesc anti-Europa. Cei care fac acest lucru sunt tocmai cei care, în mod extremist și iresponsabil vor să inducă panică, incertitudine și ură în această ecuație, pentru interese politice mărunte!”

“Apelul meu către domnii Juncker, Tusk și Schulz, dar și către Guvernul grec este la dialog, solidaritate și cumpătare. Trebuie să restabilim împreună un climat de normalitate în Grecia, cât mai rapid!” a punctat Claudia Țapardel.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: