Claudia Țapardel: Prioritate pentru viață, nu pentru viteză!

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel a inițiat o declarație scrisă privind siguranța pe drumurile publice din Europa, care impune Comisiei Europene aplicarea unor obiective strategice care să reducă vătămările corporale grave rezultate în urma accidentelor din trafic.

“În fiecare zi vedem în media accidente deosebit de grave, soldate cu pierderea de vieți omenești sau cu vătămări grave, care schimbă total viața celor implicați. Numai acum două zile, 3 (trei) accidente grave (dintre care unul cu implicarea unui autobuz școlar!) au avut loc în România.

În Slovenia, un accident în care au fost implicate peste 70 de mașini s-a soldat cu moartea a patru persoane, printre care și un român. Câte vieți mai trebuie să fie irosite până să spunem STOP!?” a întrebat eurodeputata PSD.

Claudia Țapardel este singura eurodeputată din România care a inițiat această declarație. Până în prezent, 48 de europarlamentari s-au alăturat demersului, urmând ca până în aprilie 2016 să se strângă restul necesarului de semnături.

“Cel puțin 200.000 de europeni au suferit consecințe deosebit de grave în urma accidentelor rutiere, numai în 2015.  Statistica este îngrijorătoare. Fără nici o urmă de cinism, impactul acestor statistici nu este numai unul emoțional, este și unul economic. Costul total calculat pentru tratarea tuturor acestor vătămări se ridică la 2% din PIB-ul UE”, a explicat membra comisiei de Transport și Turism din PE.

“În contextul în care, alături de colegii mei vom transmite către Comisia Europeană și Consiliu această declarație vreau să fac un apel și către Guvernul României. Siguranța pe drumurile publice trebuie să redevină prioritară. Prin investiții în infrastructură, dar și prin urmărirea unor obiective strategice clare de reducere a numărului accidentelor grave în trafic putem să schimbăm statistica îngrijorătoare care ne arată, zi de zi, că nu viața are prioritate pe drumurile publice din România, ci viteza și condusul iresponsabil”, a continuat Claudia Țapardel, europarlamentar PSD. 

 

 

sursa foto: www.voceatransilvaniei.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: