Claudiu Ilie Mitea. O LECTIE DE VIATA printre sibieni

“Pentru a fi mare, e nevoie de muncă, în proporţie de nouă zeci şi nouă la sută!”

“Secretul cel mai greu de păstrat pentru un om este părerea pe care o are despre el însuşi”.

“Perseverența este munca pe care o faci după ce te-ai săturat de munca pe care ai făcut-o !” 

“Am iubit fiecare minut din antrenament indiferent de chinuri, greutați, suferință şi dureri deoarece mi-am impus să lupt si sa,sufar dacă e nevoie atunci. Pentru a putea trai acum si restul vietii ca un CAMPION!”

“Tine minte intotdeauna: FAPTELE VORBESC !!!

Iar frumosul nu se ascunde in compromisuri, prejudecati sau minciuni…vorbe sau lucruri…

Frumosul se ascunde in viata, pace, dragoste…iubire si pasiune”.

Asa arata majoritatea postarilor unui sibian pe o retea de socializare. Stiti cine e? Va mai amintiti de articolul nostru despre curajosul care se fotografia facand exerciti acrobatice pe cat de extreme, pe atat de fascinante pe Podul Minciunilor sau in Parcul “Sub arini”?

Claudiu Ilie Mitea. Un tanar “oarecare”(?!). Nu intocmai. Un sportiv. Un “copil frumos al Sibiului”, pe care, insa, medaliile, reusitele, sportul mai presus de orice nu l-au impaunat, ci i-au slefuit valoarea, omenia, intelepciunea, cumpatarea. Daca veti avea vreodata onoarea sa ii fiti prieteni, veti descoperi din ceea ce spune, din ceea ce face, din ceea ce posteaza pe pagina sa de facebook, o LECTIE DE VIATA (la numai 24 de ani).

L-am contactat telefonic, pentru un scurt interviu. Marturisesc ca m-a frapat modestia si emotia din glas lui, tineretea si modul sau de a gandi.

Cu toate ca a fost dat la gimnastica artistica destul de tarziu- abia la 6 ani (in mod normal, cei care vor sa faca performanta in domeniu incep la 4, maxim 5 ani), la 8-9 anisori era inaintea tuturor colegilor si chiar a particpat la prima sa competitie, in Franta. Dupa care au urmat mereu concursuri, competitii, antrenamente, sute de ore de munca. De parca nu ar mai fi putut sa respire fara gimnastica, de parca sala de sport era si a ramas “ACASA” lui. Imi spune linistit “orice sport cere sacrificii si daca iti place si il practice cu pasiune, faci performanta”. Gandeste si vorbeste cu un calm dezarmant. Cu un optimism molipsitor. Cu o modestie incredibila. Nici macar nu pomeneste in amanunt titlurile, medaliile (cateva zeci bune dintre care foarte multe de aur) Dar ele se vad in fotografii. In realitate. Rodul unei munci de-o viata. Mai presus decat orice. De dragul unui FRUMOS numit SPORT care pare caii curge in vene in loc de sange, de dragul viselor.

Nu se da mare. Vrea doar sa ii invete si pe altii si ar vrea sa vada salile de sport si parcurile pline de copii dar si de adulti care fac sport, care nu intepenesc in fata calculatorului sau pe-o terasa, ore-n sir la bere sau la taclale. Pentru ca, spune Claudiu, “Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor”.

Tot el, tanarul pe langa oate trecem pe strada fara macar sa banuim ce ganduri iata poleite cu aut, il strabat, spune ca “Poți termina scoala, facultatea, sau ce vrei tu dar EDUCATIA nu o termini niciodată.

Cel care se opreşte din invățat se opreşte din a fi mai bun din a-şi depăşi condiția!”

Un sportiv. Un tanar pentru care Sibiul si noi toti ar trebui sa fim mandri.

In loc de incheiere, un indemn al protagonistuli nostru: “Da 100% in tot ce faci si cand spun 100% nu ma refer la 99%.Un exemplu foarte bun este apa la 99 grade, e foarte fierbinte dar numa-i la 100 grade fierbe…si de acolo vine aburele care poate misca si o locomotiva !Acel 1% acel grad in plus face toata diferenta!!!

Nu conteaza cine esti si ce faci dar da 100% in tot ce faci, MAI PUTIN ATUNCI CAND DONEZI SANGE, apoi vei fi multumit si apreciat!”

 

 

sursa foto: Claudiu Ilie Mitea

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: