Concert aniversar de 20 ani: ANSAMBLUL FOLCLORIC “ARDEALUL”

O istorie, 2 decenii, traditii, concerte si… nenumarate aplauze. Aceasta ar fi cea mai potrivita definitie pentru ansamblul folcloric al studentilor sibieni. Ansamblul Folcloric ARDEALUL a fost înfiintat în ianuarie 1995 din dorinta tinerilor sibieni de a prezenta si a purta în tara si în strainatate folclorul si traditiile autentice specifice zonei Ardealul de Sud.

Repertoriul are la baza cântece si jocuri atât din Marginimea Sibiului, Valea Hârtibaciului, Valea Oltului,cât si din celelalte zone folclorice ale tarii. Ansamblul a avut o evolutie continua, participând în fiecare an la festivaluri folclorice nationale si internationale. Într-o perioada relativ scurta, datorita competentei si profesionalismului coregrafului, ARDEALUL a fost invitat la numeroase festivaluri internationale de folclor din Germania, Franta, Polonia, Chile, Turcia, Grecia, Coreea, Ungaria, Macedonia, Slovacia si Bulgaria. Ansamblul se bucura de o larga apreciere din partea specialistilor care nu au ezitat sa îl premieze la diferite concursuri de gen.

Acum, la ceas aniversar, tinerii artisti au pregatit o sarbatoare pentru inimile tuturor iubitorilor de traditii… spectacole cu invitati speciali si cu bucuria de a va darui frumosul romanesc in forma pura…

 

PROGRAM:

Joi, 15 octombrie, ora 19

Spectacol folcloric cu ansamblurile folclorice “Maria Tănase” din Craiova, “Mărţişorul” din Cluj-Napoca, “Doina Timişului” din Timişoara, ”Junii Braşovului” din Braşov”, Plaiuri Pra-hovene” din Ploieşti, ”Cununiţa” din Arad

 

Vineri, 16 octombrie, ora 19:

Spectacol cu Ansamblului Folcloric Ardealul. Printre invitaţii acestora se numără: Sergiu Cipariu, Ioan Bocşa, Adrian Neamţu, Sebastian Stan, Marius Ciprian Pop, Aurelian Suciu, Diana Lupu, Rodica Popa Comăniciu, Paula Medrea, Alina Secăşan, Ionela Sterp, Anca Mărgi-nean, Iulia Banciu, Elena Anghel, Radu Goţa, corul Facul-tăţii de Teologie a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, Fanfara Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: