Concert – EVENIMENT la Sibiu: Requiem-ul de Giuseppe Verdi

images_foto_092018_operaaa

DE COLECȚIE: Peste 160 de artiști vor fi prezenți pe scena Sălii Thalia, joi, 20 septembrie 2018 cu începere de la ora 19, pentru a interpreta una dintre cele mai frumoase compoziții vocal-simfonice: nemuritorul ”Requiem” de Giuseppe Verdi.

 

Soliști lirici de renume mondial – soprana Dragana Radakovic (Serbia), tenorul Ștefan Pop și baritonul Gelu Dobrea – vor urca pe scenă alături de Corul Academic Radio București și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Evenimentul face parte din programul Festivalului de Operă de la Sibiu.

Requiem-ul lui Giuseppe Verdi este o lucrare vocal-simfonică pentru patru solişti, cor şi orchestră. Creaţia lui Verdi oferă un răspuns uman la liturghia latină prin capturarea dramei ascunse a acestor partituri şi explorarea celui mai mare secret al existenţei umane: moartea. Cu o tendinţă de teatru muzical cu care suntem familiari din operele sale, compozitorul evocă terifiante imagini ale morţii, de la sfârşitul timpului şi condamnarea la chinurile iadului, şi creează un emoţionant tablou gigantic: de frică, furie, durere, tristeţe, şi dorul de răscumpărare. Chiar dacă Verdi urmează pur şi simplu textul liturghiei catolice, structura muzicală trece dincolo de ideea de bază creştină a morţii şi învierii pentru a include şi alte interpretări.

Puternica imagine desprinsă din Dies Irae, reprezintă viziunea neliniştitoare a morţii în concepţia lui Verdi.
Messa da Requiem a fost creată în două etape. Iniţial, Verdi a scris un Libera me, ca parte a unei compoziţii de colaborare în memoria lui Gioachino Rossini, care a murit în 1868. Din cauza morţii poetului naţional al Italiei, Alessandro Manzoni, în 1874 Verdi a extins secţiunea sa de Requiem Rossini, într-un recviem pe scară largă. Opera a devenit o caracteristică permanentă în repertoriul de concert imediat ce a avut premiera pe 22 mai 1874 în biserica San Marco din Milano.

Poftiți să vă bucurați de muzică, să primiți în dar sunetul în formă de artă…

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.kompostor.ro și de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de luni până joi, între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Prețul unui bile teste de 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionary.

Ediţia a XVII-a a proiectului Sibiu Opera Festival se va desfăşura anul acesta în perioada 9 – 28 septembrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, concerte corale, vocal-simfonice, operă pentru copii. Nu lipsește din programul acestei ediții momentul de arii din opere în spații publice – ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns la ediția X-a.

Sibiu Opera Festival este un eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: