În 1957, la Sibiu, a fost înființată „Școala de Arte“, destinată inițial elevilor de la secția muzică, completându-se după câțiva ani cu secția arte plastice: este momentul de început al dezvoltării învățământului de artă în comunitatea sibiană. Trebuie amintit că în acei ani, în întrega țară s-au înființat astfel de școli, implementându-se un nou concept în educația tinerilor: acela de a oferi un cadru instituțional și profesionist de dezvoltare a talentelor și aptitudinilor artistice și de a forma generații de muzicieni în domeniul muzicii clasice și de artiști plastici valoroși.
Micuța „Școală de arte“ din 1957 a devenit în 1965 „Liceul de muzică și arte plastice“ și din 1990, Liceul de Artă, cel care a dat comunității peste ani tineri și apoi adulți valoroși.
Sala Thalia din Sibiu a devenit, zilele trecute, un adevărat spațiu de înălțare sufletească, de tinerețe și de frumusețe îmbelșugate în talent și emoții profunde. Pe scena Filarmonicii sibiene au urcat peste 80 de elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, care au cântat și încântat publicul prin recitaluri instrumentale de pian, vioară, violoncel și clarinet, dar și prin deosebite colinde de Crăciun, oferite de Corul claselor VII-VIII, Corul claselor IX-XII și de Orchestra Liceului de Artă, aflate sub baghetele magice ale dirijorilor profesori Steinacher Vanesa și Crăciun Andrei.
Filarmonica de stat din Sibiu, Clubul Lions International și Asociația Părinților Liceului de Artă au fost sponsorii generoși ai acestui eveniment, care a reunit personalități marcante ale vieții culturale, economice, politice și administrative ale județului Sibiu.
”Concertul de Crăciun suținut de elevii Liceului de Artă din Sibiu are o semnificație deosebită: el este dedicat momentului aniversar de sărbătorire a 60 ani de existență a liceului sibian care a dat, de-a lungul timpului, artiști plastici și muzicieni de marcă. Au trecut 60 de ani, au absolvit 60 de generații…generații deosebite de absolvenți care s-au afirmat prin calitatea pregătirii lor și care au confirmat neîncetat prestigiul liceului nostru” afirmă prof. George Daniela.
Se cuvine, așadar, la ceas aniversar, să transmitem cu mult drag și cu multă recunoștință un gând de apreciere și respect pentru toți profesorii care au clădit și susținut de-a lungul anilor această instituție și pentru cei care în prezent investesc în continuare, cu dăruire și măiestrie, în reușita artistică și școlară a elevilor sibieni – spun profesorii unității școlare, cu convingerea că vom mai auzi cu siguranță mult timp și de acum înainte cel puțin de numele elevilor și profesorilor merituoși, prezenți în cele două părți ale Concertului de Crăciun.
„Concertul de acum câteva zile reprezintă o tradiție în viața muzicală a Liceului de Arte, promovând tinerele talente ale școlii în atmosfera înălțătoare a limbajului universal și plenar al muzicii” afirmă directorul instituției, prof. Avrigean Daniela Luminița, pentru care ”Crăciunul înseamnă acel Colț de Acasă, înseamnă Bunătate, Speranță, Bucuria de a primi și de a dărui”, într-o lume în care muzica are încă puterea de a rămâne ”stenografia emoțiilor și a sentimentelor”, așa cum o definea marele Lev Tolstoi.
Așadar, să ningă de Sfintele Sărbători peste sufletele și casele noastre cu Lumină, cu Iubire, cu Bucurie și cu Speranța că școala românească va putea dărui neîncetat o stare de Bine!