CONDAMNAȚI LA SUFERINȚĂ CHIAR ÎN SPITALUL UNDE-ȘI CAUTĂ ȘANSA LA VIAȚĂ! Zecile de copii bolnavi de cancer internați la Marie Curie chinuiți, fără numărul de toalete necesare

images_foto_102018_CURIE

România, anul 2018. Văd la televizor o știre care parcă vorbește de o situație dintr-un alt secol… Și, totuși, e vorba de ceea ce se întâmplă ACUM în capitala țării.

Secția de ONCOLOGIE PEDIATRICĂ a Spitalului  Marie Curie: copii înghesuiți în saloane scorojite, cu bagajele ticsite pe sub paturi (atât pentru pacienți- micuții suferinzi), cât și pentru părinții însoțitori, fără un loc de joacă, și numai cu vreo două toalete pentru… câteva zeci de copii care luptă pentru viața lor.

*Pe secţia de oncologie sunt 30 de paturi. Mai tot timpul ocupate. 30 de copii cu 30 de părinţi împart acest spaţiu neîncăpător şi doar două toalete. 

Undeva, în apropiere, a început construcția unui spital special pentru copii cu boli grave. Din păcate, lucrările sunt în fază incipientă (totul se face din donați și mai este nevoie de cel puțin încă 8 milioane de euro); clar va mai dura destul de mult până când noul spital să fie funcțional.

Mi se pare absolut inadmisibil, de fapt… INUMAN ca niște copii bolnavi de cancer, în stare extrem de gravă, să nu beneficieze de condiții de igienă, de condiții de spitalizare firești, normale, care să nu le pună piedici sănătății lor și așa șubrede…

Cumplit, condamnabil!!!

 

 

sursa foto: stirileprotv.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: