Consiliul Județean Sibiu a participat la „8 ore după program pentru o cauză bună”

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, însoțită de mai mulți angajați ai CJ și ADI Eco Sibiu, a participat vineri la evenimentul „8 ore după program pentru o cauză bună” prin care Fundația Comunitară Sibiu a mobilizat peste 25 de specialiști în webdesign și comunicare pentru a creea o platformă de informare care să strângă înr-un singur loc toate clarificările importante pentru cetățeni despre noul sistem de colectare selectivă a deșeurilor.

Demn de amintit, la sfârșitul lunii octombrie șefa forului județean a lansat un apel către membrii comunității pentru a veni în sprijinul acestei provocări pe care o constituie trecerea la noul sistem de colectare selectivă.

Campania de comunicare și informare din cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor s-a derulat cu câțiva ani în urmă, iar implementarea efectivă a sistemului are loc abia acum. Acest decalaj contribuie la confuzie și nemulțumiri în rândul cetățenilor. Urmând această idee, s-a inițiat un grup de lucru axat pe comunicarea noului sistem, la care participă principalii factori implicați în comunicarea cu cetățenii, pentru a-și armoniza demersurile: Consiliul Județean Sibiu, Primăria MunicIpiului Sibiu, ADI Eco Sibiu, noul operator pentru colectarea selectivă, ONGuri. În cadrul acestui grup de lucru, Fundația Comunitară Sibiu a propus realizarea unei platforme de informare neutre, gestionată de societatea civilă, prin evenimentul „8 ore după program pentru o cauză bună” și ideea a fost îmbrățișată de toată lumea.

M-am bucurat să avem ocazia de a lucra alături de profesioniști din comunitatea sibiană care, deși au și ei nemulțumiri privind noul sistem de colectare selectivă a deșeurilor, și-au pus timpul și abilitățile la dispoziție pentru a înțelege problemele și a ajuta la rezolvarea unora dintre ele, în beneficiul comunității.” (Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean Sibiu).

Specialiștii din cadrul CJ și ADI Eco au pus la dispoziție voluntarilor informațiile de specialitate, iar la finalul celor 9+ ore de muncă, rezultatele evenimentului au inclus:

  • site-ul  www.sibiulverde.ro și pagina de facebook asociată site-lui https://www.facebook.com/sibiulverde/, cu secțiune de glosar, întrebări frecvente și infografice utile pentru o imagine mai clară asupra contextului și asupra rolurilor diverselor instituții

  • actualizarea site-ului www.sibiulrecicleaza.ro realizat în cadrul proiectului SMID (completarea informațiilor, aducerea la zi a termenelor etc.)

***Aceste platforme nu înlocuiesc comunicarea autorităților cu cetățenii. ADI Eco Sibiu monitorizează îndeplinirea obligațiilor contractuale de către noul operator. Pentru a avea informații cât mai obiective despre evoluția lucrurilor în teren, încurajăm cetățenii să continue să semnaleze neconformitățile către ADI ECO la nr. de tel. 0269 436560, prin e-mail adiecosibiu@gmail.com , precum și prin Mesaj Președintelului pe site-ul www.cjsibiu.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: