Consiliul Judeţean Sibiu, preocupat să fie condiții mai sigure în şcolile speciale din subordinea sa

images_foto_092017_CSS

E DE BINE! Primim asigurări, în mod oficial, că anul acesta, cei aproximativ 700 de elevi cu nevoi speciale din cele cinci centre şcolare pentru educaţie incluzivă din subordinea Consiliului Județean Sibiu, aflate în Sibiu, Mediaş, Turnu Roşu şi Dumbrăveni, vor începe activitatea în noul an școlar 2017-2018 beneficiind de condiţii îmbunătățite pentru desfăşurarea actului educaţional.

 

Concret, toate cele cinci centre beneficiază de dotări noi: de la aparate noi pentru sala de kinetoterapie – la CSEI nr. 1 Sibiu, la instalații de detecţie şi alarmare la incendiu și un nou autoturism la CSEI Mediaș. Totodată, în patru dintre centre s-au realizat lucrări de întreținere: reparații la acoperiș, igienizări, recondiționare grupuri sanitare, reparaţii la sălile de clasă și cancelarii – uşi, tâmplărie PVC, zugrăveli, parchet nou, recondiționarea mobilierului. Potrivit informațiilor de la CJ Sibiu, la CSEI Mediaș, accentul s-a pus pe siguranța elevilor, fiind derulate lucrările necesare pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu (ignifugare mansardă, instalarea unor uși anti-incendiu).

„Consiliul Județean are în subordine centrele de educație incluzivă – foarte importante pentru că ele asigură accesul la educație pentru copiii cu nevoi speciale, cu risc crescut de marginalizare socială. Ne preocupă asigurarea condițiilor sanitare, a celor de prevenire a incendiilor, în așa fel încât copiii să învețe într-un mediu sigur și adaptat nevoilor lor. Grija pe care o arătăm pentru toți copiii este de fapt asigurarea pe care o avem pentru un viitor mai bun”, declară, în preambului începutului de an școlar, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: