Constructiile pentru Prologul de la Red Bull Romaniacs, sesizate verbal la IPJ Sibiu!

Constructiile pentru Prologul Red Bull Romaniacs au fost sesizate verbal la Inspectoratul de Politie Judetean de catre conducerea Directiei de Cultura si Patrimoniu Sibiu. Amplasamentele pe care vor avea loc unele dintre cele mai spectaculoase probe ale competitie de hard enduro de la Sibiu ar putea afecta zidul Cetatii care este monument istoric.

Potrivit directorului Directiei de Cultura si Patrimoniu Sibiu, pentru constuctiiile care sunt amplasate exact pe Zidul Cetatii, organizatorii nu au primit aviz.
"Nu am dat si nu este legal. Noi am trimis la Primaria Municipiului Sibiu tot ce inseamna amenajari publice temporare, inclusiv Targul de Craciun, inclusiv Tragul de Paste, scenele din Piata Mare si i-am rugat ca in Comisia de Cultura sa fie informati ca e nevoie de aviz si pentru o constructie temporara, de doua zile, de trei zile. Singurii care au venit pentru aviz au fost cei de la Feeric", a declarat directorul Directiei de Cultura si Patrimoniu Sibiu, Razvan Pop.
Astfel ca amplasamentele pe care riderii urmeaza sa circule au fost sesizate Inspectoratului de Politie Judetean.
"Evident ca exista o periculozitate foarte mare pentru ca zidul ala… are pamant in spate, dar, totusi, acolo sunt caramizi care sunt foarte vechi si care, in esenta, trebuie sa le pastrezi si pe alea. In momentul in care le lovesti exista sansa asta. E adevarat ca trei sferturi din caramizi sunt noi, de la 1960, cand a fost dat jos si refacut zidul complet, dar asta nu inseamna ca e ok. Am facut o atentionare verbala la Inspectoratul de Politie Judetean saptamana trecuta", explica Razvan Pop. 
Linia de fortificare de pe Coposu este cea de-a cincea linie fortificata a Sibiului, amenajata la inceputul secolului al XVI-lea, este linia facuta pentru ca Sibiul sa faca fata unui atac cu arme de foc mari, tunuri si archebuze. Este parte a sit-ului istoric si este monument istoric.
Red Bull Romaniac: Cauciucuri de 3-5 centimetri intre constructii si zid
Oficialii Red Bull Romaniacs spun ca zidul Cetatii nu va fi deloc afectat pentru ca, potrivit avizului dat de Primaria Sibiu, structurile de lemn nu vor atinge caramizile.
"Potrivit avizului favorabil nr. 36687 din data de 12.06.2013 obtinut de Clubul Sportiv Adrenalin si Clubul Sportiv Crazy Bike Sibiu pentru amplasamentul Prologului Red Bull Romaniacs 2013 de pe bulevardul Coposu, obstacolele, citez, "nu vor afecta in niciun fel zidul Cetatii sau aleea de sub zid". Pe intreaga lungime a zidului, structurile din lemn nu ating in niciun punct constructia. Punctele de sprijin au fost prevazute cu tampoane de cauciuc de 3-5 centimetri tocmai pentru a proteja zidul", spun organiyatorii Red Bull Romaniacs.
Este al 10-lea an in care Prologul Red Bull Romaniacs are loc pe bulevardul Corneliu Coposu si cel de-al doilea an in care Prologul este construit pe aleea de sub zidul Cetatii. 
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: