CONTRA DEMOCRAŢIEI/ GEGEN DIE DEMOKRATIE. La TNRS!

In aceasta seara, de la ora 19.00, sunteti invitati la teatru! Secția Germană din cadrul TNRS, prezinta un spectacol provocator în regia lui Alexandru Dabija: CONTRA DEMOCRAŢIEI/ GEGEN DIE DEMOKRATIE de Esteve Soler.

Un text actual, ce îmbină comedia cu absurdul, prezentat într-un ritm alert, cu răsturnări de situaţie uimitoare. Un spectacol în limba germană cu traducere în limba română, care transpune o tema de actualitate in jocul unor actori talentati!

Regizorul Alexandru Dabija şi trupa de actori a Secţiei Germane a Teatrului din Sibiu au pregătit un spectacol provocator, ce are la bază piesa dramaturgului spaniol Esteve Soler – „Contra la democracia”. Distins cu premiul Serra d’Or pentru cea mai bună piesă, textul dramaturgului catalan porneşte de la ideea democraţiei ca o farsă, ce produce orori la nivel mondial. Structurată în şase tablouri de sine stătătoare, producţia prezintă diferite viziuni asupra democraţiei, îmbinând comedia cu absurdul. Ceva este fundamental greşit în momentul în care părinţii îşi trezesc fiul în toiul nopţii pentru a-i mărturisi că a fost un copil nedorit şi intenţionează să îl omoare. Sau povestirea în care nici unul dintre personaje nu îşi poate aminti ce urmează după cifra şase. Privind povestioarele lui Soler care sunt în egală măsură sinistre şi amuzante, spectatorii nu mai ajung să râdă, fiind împinşi spre o analiză rece şi onestă a propriei vieţi. Un text de o actualitate crudă prezentat într-un ritm alert, cu răsturnări de situaţie uimitoare.

de Esteve Soler

 

REGIA: Alexandru Dabija; REGIZOR SECUND: Bogdan Sărătean; SCENOGRAFIA: Dragoş Buhagiar; TRADUCEREA DIN CATALANĂ: Charlotte Frei; DISTRIBUȚIA: Daniel Plier , Johanna Adam, Ali Deac, Wolfgang Kandler, Daniel Bucher , Emöke Boldizsár; Traducere in limba romana: Luminița Voina-Rău

 

Secția Germană // Spectacol în limba germană cu traducere în limba română

SPECTACOL NERECOMANDAT COPIILOR SUB 12 ANI.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: