CONTRE, COMENTARII, DAR ȘI ATITUDINI NEUTRE: REACȚII ISCATE DE NUMIREA DOAMNEI SEVIL SHHAIDEH

Firește, imediat după anunțul privind propunerea-ȘOC din partea PSD-ALDE pentru noul premier, au început să apară reacțiile în mediul politic. Pro, contra sau neutre ori în stand-by

 

Iată câteva dintre ele:

„Este o propunere care arată obsesia de control a domnului Dragnea. Nu cred că atunci când oamenii au votat PSD au votat să fie în fruntea guvernului fina dlui Dragnea. Este o propunere care ne duce cu gândul la practici din timpul mandatului dlui Adrian Năstase sau când guvernul era condus prin interpuşi. Este un semnal nefavorabil pentru mediul economic. Știu doar că a fost ministru (despre Sevil Shhaideh – n.r.) în acea perioadă în care Liviu Dragnea conducea ministerul prin interpuși. Nu o cunosc personal”, a declarat Turcan.

 

”Din punct de vedere politic, Shhaideh îndeplinește toate criteriile europene – este femeie, are studii în străinătate, are experiență administrativă la vârf, nu are dosare de urmărire penală și aparține unei minorități religioase într-o Europă a toleranței – ”, a declarat Cozmin Gușă, citat de realitatea.net. ”Se arată perspectivele unui guvern cu o super-majoritate din care în mod clar va face parte și UDMR”, a mai afirmat consultantul politic, explicând că UDMR ar fi avut o problemă dacă propunerea ar fi fost Dragnea.

”Nu puteau să-și permită să eludeze o lege în vigoare. UDMR, care vrea să spună că reușește să contribuie la stabilitate, nu și-ar fi putut asuma așa ceva. Cu Shhaideh le va fi mai simplu”, mai comentează Gușă.

 

 

„Este o propunere interesantă. Mai mult nu pot să vă spun. Doamna Sevil Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării sau era oricum secretar de stat şi cunoaşte foarte bine administraţia şi nu avem elemente să spunem că nu ar fi un om capabil pentru această funcţie. Cam atât pot să spun în acest moment, pentru că exact când aţi auzit dumneavoastră am auzit şi noi propunerea”, a declarat miercuri Kelemen Hunor (potrivit antena3.ro) (n.r. PSD semnează chiar acum un protocol cu UDMR) ”Noi suntem în opoziţie, noi rămânem în opoziţie”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, la Parlament, întrebat ce părere are despre propunere şi dacă PMP o va susţine în Parlament.  Fostul președinte spune că nu o cunoaște pe doamna propusă pentru funcția de premier de Liviu Dragnea.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: