Copii la porțile… celei mai frumoase profesii: VREAU ȘI EU SĂ FIU JURNALIST

images_foto_062017_000000000000CCCCCCCC

Sâmbătă de vară… întâia zi de… VACANȚĂ MARE! Care pe unde, la ștrand, în parc, la joacă… la munte, la mare: nerăbdători, copiii s-o-mbrățișeze pe ea, zâna-zânelor, VACANȚA CE MARE!

 

 

Ei bine, pentru câțiva copilași de undeva de lângă… Urziceni, din comuna Broșteni, județul Ialomița, vacanța a început cu totul altfel. Au primit cadou o super-excursie așa, ca de sfârșit de… clasa a II-a (!), dar și… o lecție de jurnalism, căreia i-am fost părtași.

A fost inițiativa doamnei învățătoare Milieana Simon, o… mamă pentru 16 prunci frumoși și cuminți și… cu mintea „brici”, cum spuneau dascăli de-odinioară. Dincolo de premii- cărți și rechizite folositoare dar și… medalii binemeritate care leau încununat serbarea de sfârșit de an școlar, doamna învățătoare le-a dăruit micuților și o excursie de… neuitat. Au vizitat muzee, mănăstiri, dar au primit în dar de la… noi, redacția SibiuNews, o lecție despre ceea au spus chiar ei apoi: cea mai frumoasă meserie, cea de jurnalist.

Deși erau cu gândul la ceea ce deja vizitaseră, deși erau nerbdatori să mănânce tort, să danseze și să se joace pe… spartelea cu sumedenie de baloane, au stat incredibil de cuminți și… curioși (cum e, de altfel, și numele revistei pe care doamna învățătoare a creat-o special pentru a reflecta activitățile clasei!, publicație afșată acum la numărul inaugural și care promite mult!) să afle… totul despre cum e să fii jurnalist. Și ai microfon, nu-i așa?!…

Pentru noi a fost mai mult decât o întâmplare. A fost ceva frumos. Pentru că am avut bucuria să descoperim, veniți de-acolo, din Bărăgan, dintr-o comună oarecare, copii atît de frmoși în simplitatea și… dorința lor de cunaoștere! Le-am povestit întâmplări din meseria noastră, le-am explicat, de exemplu, cum ia naștere și ce transmite o știre, cum se face un interviu sau… cum e să stai de vorbă cu… celebrul Ghiță Mureșan sau… cu Regele Mihai, cum e să primești la 1 noaptea („WOW, și nu dormiți niciodată?!”) veșt despsre un accident mortal, e exemplu, care blochează o întreagă șosea… apoi i-am întrebat ce părere au. Ce cred ei că trebuie să știe cel mai bine un jurnalist. Au răspuns la unison: TREBUIE SĂ ÎNVEȚE DE NOTA 10 LA TOATE MATERIILE, SĂ ȘTIE PERFECT ISTORIE, GEOGRAFIE ȘI… MUZICĂ- să vorbească cu vedetele. Și au intuit și că noi, jurnaliștii, trebuie să avem la gramatică 10! Apoi au intrat în joc și au încropit, după… puterile și imaginația lor interviuri cu… Alina Eremia și cu… Ronaldo. Și au fost fericiți că au reușit! Apoi, ne-au spus cam la ce… meserii visează fiecare: medici, polițiști, fotbaliști, oameni mari și… au recunoscut că, dacă e să învețe bine la toate materiile, toți ar vrea să se facă jurnaliști!

 

Frumos!… puțin spus! Copii cuminți, stăpâni pe visele lor, dornici să-și depășească condiția, nerăbdători să citească și… să cunoască lumea, să vorbească, să își facă prieteni, neinteresați de grosimea portofelului din buzunarul lui tati sau de ce model de telefon și-a luat vecinul…

ne-am bucurat să îi cunaoștem, ne-am bucurat să le dăruim din experiența noastră și poate, cine știe, chiar le-am dat idei pentru calea ce o vor urma!!!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: