COPIII AU NEVOIE DE SPORT! HAI SĂ NU MAI GÂNDIM EDUCAȚIA PRIN TĂIERI DE DRAGUL… ECONOMIEI!

images_foto_022019_sport

Zilele trecute s-a difuzat vestea potrivit căreia învăţământul românesc s-ar pregăti d eo nouă schimbare: anume, să nu mai ofere posibilitatea elevilor din clasele primare să practice sportul, conform unui proiect. Astfel, se pare că s/a gândit ca elevii de la clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a să nu mai practice sportul la şcoală şi să li se predea o nouă materie, denumită Dezvoltare personală!

 

Potrivit unui proiect de ordin, obținut de edupedu.ro, Ecaterina Andronescu ar vrea să modifice planurile-cadru astfel: să dispară în total 5 ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a).

Aceste ore ar urma să se transfere la materia Joc și mișcare, predată de învățătoare. Astfel, pot să dispară jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar. 

Potrivit informațiilor inițiale, aceste măsuri ar fi luate din dorința ministrului Educației de a face economie la buget, întrucât în cazul în care orele vor fi predate de învățător, dar norma acestuia nu va depăși 18 ore, cadrul didactic nu va fi plătit în plus. Ba mai mult, profesorii de sport care vor rămâne fără orele de sport vor primi, evident, bani mai puțini. 

UPDATE: 13 februarie, ora 09.15: Ministrul Educației Naționale (MEN), Ecaterina Andronescu, a negat existența unui proiect de ordin de ministru care privește reducerea orelor de Educație Fizică în clasele primare. În schimb, acestea ar fi fost transformate în ore de mișcare și joc în cadrul clasei. Ecaterina Andronescu a declarat că nu a văzut un asemenea proiect și, prin urmare, nu îl va semna. „La mine nu a ajuns un asemenea proiect și nu aș accepta o asemenea propunere”, a precizat Ecaterina Andronescu, într-o intervenție la Realitatea TV. 

Și… drept e, o astfel de decizie de TĂIERE A orelor de sport NU E BUNĂ! Copiii, la o vârstă fragedă, când organismul este în formare, au imperios nevoie de sport, de mișcare. În plus, teebuie ținut seamă și de faptul că România este printre ultimele ţări din Uniunea Europeană, cu cele mai puţine ore alocate sportului în şcoli.

Mai pe scurt, copiii au nevoie de sport. Acesta, îmbinat armonios cu… CARTEA tonifică și dezvoltă, crează bazele unei adolescențe normale, atât din punct de vedere al sănătății truplui, cât și al sănătății mentale, a capacității de a acumula cunoștințe și de a evolua corect, armonios…

 

Oricum ar fi, trebuie mai întâi… GÂNDIT! Oare or renunța, vreodată, mai-marii zilei să ia decizii așa, din pix“??? De ce oare… mai mereu totul se vede prin prisma… economică, în fața căreia nimic nu mai contează???

Sperăm, așadar, că în școlile noastre, copiii vor continua să facă sport! Au nevoie de sport, au nevoie de ducație, de normalitate, de un sistem de învățământ care nu se schimbă precum… ciorapii murdari!!!

 

sursa foto: EvZ

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: