Copşa Mică și-a omagiat EROII. IMAGINI EMOȚIONANTE

images_foto_052017_1CCC

Joi 25 mai 2017, oraşul Copşa Mică și-a omagiat eroii (ca, de altfel, în fiece an) la monumentul dedicat memoriei lor din fața Primăriei. Localnicii, copiii, autoritățile și-au exprimat în momente solemne, recunoștința și gândurile alese faţă de cei care, de-a lungul istoriei, şi-au îndeplinit datoria sacră faţă de naţiune, prin curajul, devotamentul și jertfa supremă de pe câmpul de luptă.

Evenimentul a început imediat după terminarea slujbei de Înălțarea Domnului (Ispas) la bisericile din oraș prin bătaia simbolică…. (simultan) a clopotelor. A urmat, la monumentul eroilor, intonarea imnului de stat, iar invitații au participat apoi la un TE DEUM oficiat de preoţii din localitate. 
După depunerea coroanelor la Monumentul Eroilor pe acordurile muzicale ale imnului eroilor, au urmat discursurile oficialităților și ale invitațiilor care au relevat importanța acestei mari sărbători, pentru menținerea vie în conștiința publică, a amintirii și cinstirii celor care prin jertfa lor au scris istrie pentru… generațiile de-acum și care au să vină.
Din păcate, anul acesta la eveniment nu au mai fost prezenți veterani, în schimb au participat la comemorare alături de oficialităţile locale: văduvele veteranilor de război şi urmaşii acestora, consilierii locali, preoţii, membrii Grupului de Dezbateri Publice, reprezentanţii Poliţiei Naţionale şi Locale, Pompierii Voluntari, SMURD Copşa Mică, reprezentanţii unităţilor de învăţământ din oraş, profesorii, elevii, preşcolari şi alţi cetăţeni ai oraşului.
Administrația locală mulțumește, într-un gest firesc, tuturor celor prezenţi, care au ţinut ca şi anul acesta să cinstească, alături de oficialii oraşului, memoria eroilor naţionali şi locali care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă ale patriei pentru ca noi, urmaşii lor, să putem spune cu mândrie că suntem români.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: