CORECT: SIBIUL TREBUIA SĂ FIE ACOLO, ÎN LINIA ÎNTÂI! La conferința Cities of Tomorrow. SIBIUL, UN EXEMPLU PENTRU TOȚI CEILALȚI!

O echipă a Primăriei Sibiu condusă de primarul Astrid Fodor a participat marți, 28 martie, la București, la cea de-a cincea ediție a conferinței Cities of Tomorrow. Organizată de Camera de Comerț Româno-Germană în colaborare cu Econet, evenimentul este gândit ca o platformă pentru schimbul de informații și experiență între mediul privat și autoritățile publice. Evenimentul a fost deschis de Ambasadorul Germaniei în România, Excelența Sa, domnul Cord Meier-Klodt și de președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, domnul Dragoș Anastasiu.

Demn de apreciat, ediția din acest an a Conferinței a atins subiectul dezvoltării urbane și a practicilor urbanistice moderne. O temă importantă a fost și dezvoltarea prin cultură a orașelor. Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor, a fost invitată să susțină o prezentare cu privire la efectele Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 asupra dezvoltării orașului. Edilul șef al Sibiului a vorbit cu entuziasm despre impresionantul efort destinat pregătirilor pentru anul cultural, dar și beneficiile acestuia care se simt din plin și în prezent în Sibiu.

În cadrul conferinței au fost organizate și opt mese rotunde pe teme curente ale activității administrațiilor locale, reprezentanții Primăriei Sibiu participând la trei dintre acestea: eficiență energetică și management energetic; finanțare și fonduri UE; turism & lifestyle. Legat de domeniul turistic, Sibiul a avut oportunitatea să se promoveze în cadrul conferinței prin intermediul unui stand, accentul fiind pus pe cel mai recent program la care se lucrează în prezent – Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019.

La conferință au mai participat reprezentanți ai altor administrații locale și județene din țară, ai mediului de afaceri, firme care oferă servicii de utilitate pentru administrația publică, dar și reprezentanți ai autorităților centrale.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: