Corneliu Bucur a renuntat la titlul de cetatean de onoare al judetului Sibiu. Vezi de ce!

Corneliu Bucur, cel care a fost dircetor al Complexului national Muzeal astra, a renuntat astazi la titlul de ceteatean de onoare al judetului Sibiu. El a venit in sedinta de Consiliu Judetean si a inapoiat diploma si medalia primite in urma cu mai putin de un an.

Corneliu Bucur motiveaza gestul ca raspus la „lipsa de consideratie” aratata de reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu, el subliniid ca nu a fost „onorat cu beneficiul unei colaborări reale, ci doar declarate”.

„Peste câteva zile se împlinesc opt luni de când am depus în plenul Cj un memorandum cu şapte proiecte şi am cerut să mi se precizeze dacă sunt de interes sau nu. În cele opt luni nu am primit niciun răspuns ceea ce mi se pare o lipsă de consideraţie pentru un om cu experienţa mea şi faţă de clitatea cu care m-aţi onorat ea de etăţean de onoare. În al doilea rând consider că modul în care am fost privit şi tratat în cele opt luni de când am primit această distincţie demonstrează că nu a fost un gest de preţuire şi onorare a muncii şi experienţei mele. Întrucât eu nu am acceptat niciodată impostura şi nici compromisul, mă văd în postura, deloc plăcută, deloc agreabilă, deoc onorabilă, dar la care sunt supus să consider că nu binemerit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Sibiu. Cu toată apărarea şi regretul vă remit cele două înscrisuri ale cetăţeniei mele de onoare”, a declarat astazi, in fata consilierilor judeteni, Corneliu Bucur.

In replica, presedintele Consiliului Judetean Sibiu i-a raspuns ca „propunerile sunt în analiză la diferite comisii”, deoarece „sunt propuneri ample care necesită bugete şi bani mulţi”.

„Cred că aţi primit la numeroasele scrisori pe care le-aţi trimis răspunsuri. Cu siguranţă pentru noi a fost o onoare, şi cred că vorbesc în numele colegilor, să vă acordăm titlul de cetăşean de onoare. Am făcut-o cu toată consideraţia pentru munca pe care aţi depus-o la Muzeul Astra unde, din cei 50 de ani de existenţă dumneavoastră aţi fost 39 de ani. Am înţeles nemulţumirea dumneavoastră, dar noi nu vom supune ordinii de zi retragerea acestui titlu. Pentru noi a fost o onoare să vi-l acordăm şi este decizia dumneavoastră de a renunţa la el, dar eu sper să reveniţi asupra acestei decizii”, a raspuns presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

.

.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: