Criminalitatea contra patrimoniului: cele mai scăzute valori din ultimii 6 ani!

Raportul anual al IPJ Sibiu pentru 2015 arată clar: infracţionalitatea sesizată contra patrimoniului a scăzut per total cu 9%.

Din totalul infracţiunilor de natură judiciară sesizate în cursul anului trecut, furturile ocupă o pondere de 69%, constatându-se o uşoară scădere în cursul anului 2015, respectiv cu 5%.

Statisticile indică, de asemenea, o scădere importantă- cu 20,76 % a infracţiunilor de distrugere sesizate faţă de anul 2014.

Concret, în anul 2015, nivelul infracţionalităţii sesizate contra patrimoniului cunoaşte cea mai scăzută valoare din ultimii 6 ani.

În ceea ce priveşte infracţiunile de tâlhărie sesizate în cursul anului 2015 se observă o uşoară creştere faţă de anului 2014 cu + 3 fapte. Dintre acestea în 41 de cazuri s-a început urmărirea penală împotriva suspectului, respectiv un procent de 60%, fiind cercetaţi 56 suspecţi, dintre care 45 în mediul urban şi 11 în mediul rural.

Trebuie precizat că la nivelul I.P.J. Sibiu în cursul anului 2015 nu au fost înregistrate infracţiuni de tâlhărie comise cu moduri de operare complexe sau urmate de moartea victimei. Din analiza modurilor de operare folosite se constată că cele mai frecvente sunt tâlhăriile comise prin smulgere şi cele prin ameninţare cu acte de violenţă sau agresarea victimei prin forţa fizică. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: