Cu ce materiale textile poți înfrunta mai bine frigul?

woman talking phone holding fabric samples thoughtfully posing 1

Nu numai frigul de iarna îți poate da bătăi de cap, ci și temperaturile scăzute de primăvara sau toamna.

Alegerea unor materiale potrivite pentru a face față cu succes frigului poate fi dificilă, iar atunci când alegi ținutele pe care le vei purta ține minte că a pune mai multe straturi, unul peste celălalt, nu este deloc o soluție potrivită pentru a face față frigului cu succes. 

Materiale textile naturale recomandate pentru protecția împotriva frigului 

Materialele naturale sunt, de regulă, cele mai recomandate pentru a te proteja de frig. Acestea sunt recunoscute pentru proprietățile termice pe care le au, dar și pentru rezistența la uzură. Atunci când zici protecție împotriva frigului zici, de obicei, lână. Pentru că da, lâna este cel mai recomandat material natural pe care îl poți folosi în acest scop. Aceasta izolează foarte bine termic, reține căldura în interior și nu lasă frigul să pătrundă în interior. Și țesăturile de mătase sunt recomandate pentru protecție împotriva frigului, fiind utilizate mai ales pentru confecționarea căptușelilor. La fel de eficient împotriva frigului este cașmirul, o țesătură care are proprietăți de absorbție și izolare excelente. Cașmirul este moale, fin și poate fi purtat cu succes în cele mai friguroase zile din an. Pentru așternuturi, bumbacul este cea mai bună variantă pe care o poți alege în acest sens. Spre deosebire de țesăturile din satin fin și lucios, care te răcoresc în nopțile călduroase de vară, țesăturile din bumbac utilizate pentru așternuturile de pat sunt călduroase și țin departe transpirația. 

Materiale textile sintetice recomandate pentru protecția împotriva frigului 

Deși nu sunt atât de recomandate ca materialele naturale, și cele sintetice pot face față cu succes frigului. Ba chiar există materiale sintetice extrem de ușoare și versatile care te pot ajuta în cele mai reci zile din an, iar țesăturile de fleece moale și călduros se încadrează în această categorie. Țesăturile din acril sunt, de asemenea, eficiente împotriva frigului, acestea producând căldură prin contactul cu pielea. Polarul încălzește și este extrem de ușor, ceea ce îl face perfect pentru zilele reci, însă fără vânt. 

Pentru ca hainele pe care le porți să te protejeze bine împotriva frigului nu trebuie să fie multe, ci trebuie să fie realizate din materiale de calitate. Alege mătase în contact cu pielea, ca prim strat, pentru a preveni umiditatea, lână pentru a reține căldura și țesături impermeabile ca ultim strat, pentru a proteja împotriva umidității și vântului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: