CU OCHII-N PATRU la CUMPĂRĂTURI ! Ciupercile, pătrunjelul, salata, morcovii și gogoșarii conțin procentul cel mai mare de reziduuri de pesticide ! Se recunoaște oficial !

După ce în urmă cu puțin timp Ministrul Agriculturii vorbea pe față despre fructele și legumele otrăvite din magazinele noastre, acum aflăm noutăți care nu fac decât să reconfirme spusele oficialului. Este evident așadar, că legumele şi fructele sunt pline de pesticide, și asta o arată un raport oficial. 

Concret, la o treime din legumele şi aproximativ 50% din fructele autohtone s-au găsit urme de pesticide, potrivit unui raport realizat anul trecut de specialiştii Laboratorului pentru controlul reziduurilor de pesticide. Din piersicile şi merele analizate anul trecut, 70%, respectiv 63%, aveau urme de substanţe folosite pentru tratarea plantelor şi conservarea fructelor în depozite, după cum anunță ampress.ro.

În momentul în care se determină limita de pesticide rămâne de verificat dacă se încadrează în limitele maxime admisibile. În momentul în care ne apropiem de limite apare pericolul. E clar că pentru a produce în cantităţi suficiente fără pesticide nu se poate produce. Sunt un rău necesar, ne place, nu ne place, a declarat, la RomâniaTV, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

ATENȚIE! Dintre legumele analizate, cele care prezintă procentul cel mai mare de reziduuri de pesticide sunt: pătrunjel 75%, salată 73%, ciuperci 55%, morcovi 43%, gogoşari 43%. Chiar dacă nivelul de substante nocive din astfel de alimente respectă normele legale, medicii spun că, dacă sunt consumate repetat, pot provoca probleme de sănătate, scrie rtv.net.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: