Cu TREI „FLORI”… NU SE FACE „PRIMĂVARĂ”! Sancțiuni de 35.000 lei și lemn confiscat în 2 zile pentru activități ilegale cu lemne!

În baza planului comun de acțiune ”Scutul Pădurii 2016”, în zilele de 26 și 27 aprilie 2016, lucrătorii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au desfășurat activități de control la unități de debitat material lemnos, în colaborare cu Garda Forestieră Brașov, pe raza localităților Gura Rîului și Tălmaciu din județul Sibiu.

Potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu, cu această ocazie, la o societate din Gura Rîului, s-a constatat că lipseau documentele de proveniență a materialului lemnos, vânzarea materialului se efectua fără aceste documente, iar avizele de însoțire a lemnului erau completate eronat.

Concret, polițiști au considerat că se impune aplicarea a 3 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 171/2010 în valoare de 25.000 lei și s-a dispus confiscarea volumului de 80,12 mc material lemnos în valoare de 12.739 lei.

La o altă societate, de această dată din localitatea Tălmaciu, a fost aplicată o sancțiune contravențională la Legea nr. 171/2010 în valoare de 10.000 lei întrucât avizele de însoțire a materialului lemnos erau completate necorespunzător.

Sigur, sunt măsuri, sunt pași care se fac. Și e bine că se fac. Numai că, din păcate, la nivel național, mafia lemnului încă face răni adânci și mult, mult prea mari în pădurile noastre…

 

 

sursa foto: adevarul.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: