Cum arata escapada perfecta la munte? Sfaturi despre cum este recomandat sa pregatesti totul

Landatelier 41+Alpina-Shop 35

O mica escapada pana la cea mai apropiata zona montana este pentru cei mai multi dintre noi o cale placuta si eficienta prin care ne putem incarca bateriile si prin care putem combate oboseala cronica si stresul. Spre deosebire de calatoriile in toata regula, o mica escapada nu presupune pregatiri la fel de minutioase, insa nici nu vom putea neglija complet acele cateva lucruri pe care trebuie totusi sa le punem la punct.

Asa cum bine stim, vremea in zonele montane poate fi destul de imprevizibila, astfel ca nu vom putea niciodata pleca fara cateva haine lungi si impermeabile cu noi. Dincolo de acest lucru, nu trebuie sa uitam nici de aspectele ce tin de pregatirea temeinica a automobilului propriu.

Intr-o prima etapa, este necesar sa te asiguri ca vei calatori intr-o perioada in care vremea este se anunta a fi frumoasa, pentru ca muntele poate deveni de-a dreptul inspaimantator atunci cand vremea devina capricioasa. Dincolo de aceste lucruri insa, iata alte cateva aspecte pe care este recomandat sa le pui la punct inainte de a plec intr-o aventura la munte.

Fa o inspectie tehnica masinii

Inainte de a pleca in orice escpada, este recomandat sa te asiguri ca pui foarte bine la punct aspectele ce tin de buna functionare a masinii. Astfel, poti apela cu incredere la un service pentru Land Rover in situatia in care dispui de o masina de teren sau la un service general in situatia in care dispui de o masina obisnuita. In acest fel, vei reduce substantial riscul de a te lovi de situatii neplacute in care te trezesi cu defectiuni in vaful muntelui, acolo unde sunt destul de putine sanse sa poti remedia ceva.

Asigura-te ca pui toate cele necesare in bagaj

Asa cum spuneam, zonele montane nu sunt dintre cele mai prietenoase atunci cand vine vorba despre clima, de aceea este recomandat sa iei cu tine mai multe tipuri de haine (subtiri/groase/impermeabile etc). Pe langa acestea, este de asemenea important sa ai cu tine si cel putin o perche de incaltaminte potrivita pentru munte, care sa iti asigure tot confortul de care ia nevoie, dar si sa iti protejeze piciorul de diferite situatii ce pot aparea pe terenurile in general accidentate de la munte.

Planifica din timp traseul

Daca te afli pentru prima data in respectiva zona montana, este recomandat sa planifici inainte locurile prin care te vei avanta, astfel incat sa nu ratezi eventuale obiective turistice, dar si sa nu te pierzi, pentru ca nu de putine ori semnalul GPS sau cel al telefonului nu este prezent in multe zone montane. Astfel, pentru a evita situatiile mai putin placute, putina planificare nu strica.

Invata sa te bucuri din plin de natura

Zonele montane dispun de unele dintre cele mai impresionante peisaje naturale, de unde nu lipseste linistea si aerul curat. De aceste momente este recomandat sa inveti sa te bucuri din plin, pentru ca natura ne ofera cadrul ideal pentru a ne elibera de oboseala si stres si desigur pentru a ne reincarca bateriile.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: