Cum să adopți un stil vestimentar fără să ai probleme bugetare

Cum să adopți un stil vestimentar fără să ai probleme bugetare

Posibil să mai fi auzit expresia: „haina nu-l face pe om”. Totuși, nu putem nega că anumite piese vestimentare și accesorii, asociate corespunzător, ne pot pune în valoare atât trăsăturile fizice, cât și personalitatea. Evidențierea propriilor atuuri nu este o sarcină atât de dificilă pe cât pare, mai ales acum când putem jongla cu o varietate de stiluri și avem la dispoziție tot mai multe alternative accesibile la produsele de brand.

Trebuie doar să știi să te orientezi și să alegi câteva elemente cheie care să-ți completeze garderoba. Totuși, cu atât de multe opțiuni la îndemână, este posibil să te abați de la obiectivul tău.

Iată câteva sfaturi pentru a adopta stilul perfect, cu grijă la buget

Fii cu un „pas” înaintea tentațiilor 

Studiile arată că, în medie, o femeie deține cel puțin 13 perechi de pantofi. Știm însă prea bine că mai mult de jumătate dintre acestea sfârșesc depozitate printr-un dulap, în cutiuța lor originală, așteptând momentul potrivit să fie etalate. Acea clipă parcă tot întârzie să apară, constatând ulterior, cu regret, că achiziția făcută nu a fost tocmai una inspirată. Îți sună cunoscut? Cu siguranță ai cedat măcar o dată tentației de a cumpăra o pereche de încălțări doar pentru că erau în vogă sau, pur și simplu, ar fi mers „perfect” cu o anumită ținută. De cele mai multe ori, pantofii mult râvniți nu sunt neapărat și cei mai practici sau cei mai prietenoși cu bugetul tău. Într-adevăr, o pereche de sandale cu toc îți atrage privirea numaidecât, dar oare sunt o investiție înțeleaptă pe termen lung? Vei ajunge la concluzia că pantofiorii cu talpă plată sunt de fapt cei pe care îi alegi de fiecare dată, mai ales atunci când ești mereu pe fugă.

O variantă ușor de asortat și care corespunde necesităților zilnice ar fi o pereche casual de papuci. Pot fi combinați atât cu o rochie midi vaporoasă, cât și cu o pereche lejeră de pantaloni, de blugi, sau cu o salopetă. Inclusiv celebritățile recurg la un astfel de stil în viața lor cotidiană.

Dacă totuși vrei să rămâi „la înălțime”, poți oricând opta pentru o pereche de papuci cu platformă sau cu talpă groasă. Nu știi de unde să începi? „Pășește” cu încredere pe site-ul modlet.ro și aruncă o privire la câteva modele noi de papuci de damă, dintre care mai diverse.

Strictul necesar și numai strictul necesar 

Înainte de a te aventura într-o nouă sesiune de cumpărături, este bine să ai un plan bine stabilit și să acorzi atenție nevoilor, mai degrabă decât capriciilor vestimentare. Dacă principalul tău obiectiv este achiziționarea unor ținute office, rezistă tentației de a proba și cea mai nouă fustă mini, odată ce ea nu se află pe lista necesităților tale. Fără îndoială, este ușor să te pierzi în fața miriadei de culori, paiete și imprimeuri, dar știm că cel mai adesea „less is more”. Nu este nevoie de prea multă informație. O ținută monocromă, de exemplu, poate avea un impact vizual deosebit dacă piesele sunt bine alese. În plus, cu cât sunt mai simple, cu atât vor fi mai ușor de asortat cu restul garderobei.

Fii calculată!

Un mod eficient prin care îți poți tempera mania cumpărăturilor este stabilirea unui buget în prealabil. Odată ce îți vei face o idee asupra sumei pe care poți și ești dispusă să o aloci noului look, îți va fi mai ușor să te concentrezi asupra strictului necesar.

Nu este exclus să cedezi din nou tentațiilor, însă nu uita: moda este trecătoare, dar simțul practic va fi mereu în tendințe.

Surse foto: Pexels.com; Shutterstock.com

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: