Cum sa castigi la poker cu maini slabe

In poker este ca in viata: nu toate evenimentele iti sunt favorabile. Daca astepti numai mainile favorabile vei avea parte de actiune foarte putina si evident vei fi „citit” de partenerii de joc. Lista de maini care se preteaza a fi jucate este incomparabil mai scurta decat totalitatea combinatiilor posibile de doua carti dintr-un pachet de 52, deci trebuie sa stii in ce situatie poti castiga cu maini slabe.

Imi aduc aminte cu placere de o duminica dupa-amiaza placuta de inceput cald de toamna in campia de vest. Un amic face diligentele necesare pentru un joc de poker in gradina unui prieten dintr-un sat din apropierea orasului. Se aseaza masa , se cumpara chips-urile , se aduc racoritoarele si se face cunostinta cu partenerii de joc.

Incep prin a-mi construi imaginea de jucator solid care nu i-a decizii hazardate. Este esentiala construirea unei imagini bune pentru a putea ulterior sa blufezi, adica sa castigi la poker cu maini slabe. Totodata este vital sa iti cunosti adversarii, sa le citesti asa numitele „tell”-uri adica obiceiurile de pariere .

O imagine buna se contruieste prin multa disciplina , si foarte putin gambling , cu alte cuvinte sa nu joci maini doar de dragul curiozitatii vis-a-vis de cartile adversarului.

Intr-un foarte popular film cu si despre poker apare urmatoarea fraza: ”Numarul de chips-uri din fata ta este cel putin la fel de importanta ca valoare cartilor pe care le detii”.

Incet-incet am reusit sa imi dau seama care din partenerii de joc au un stil tight, adica care joaca doar carti premium, si care un stil loose, adica accepta riscuri mai mari si mai dese si care joaca aproape orice fel de combinatii din lista de maini. 

Avand deja un capital substantial de chips-uri in fata am considerat ca e momentul sa schimb macazul si sa fac un joc diferit de cel de pana atunci, adica sa incerc sa castig si cu carti mai slabe. Era momentul sa joc agresiv in fata unui jucator mai rezervat. Am profitat de pozitia tarzie in care am ajuns sa licitez si am dat un raise mai mare peste pot-ul care se stransese pe masa, dand impresia ca am o carte foarte mare de tip AK . S-au aruncat majoritatea jucatorilor, mai putin un adversar care avea o pereche de juveti in mana.  

La fiecare runda de pariere am avut initiativa si am actionat agresiv, sustinut si de stack. Pe river a venit un As, fapt ce m-a determinat de intru ALL-IN , ceea ce l-a speriat pe adversar, aruncandu-si cartile, a foldat. Moment in care am intors elegant cele doua carti ale mele care erau 6 si 8 de aceeasi culoare, irelevant pentru flop-ul de pe masa.

Am adunat chips-urile si mi-am castigat un respect in plus la masa. A fost decizia mea sa arat cartile, in ideea de a descumpani si mai mult adversarul, dar in general nu arati cartile de la un bluff.

Bineinteles ca nu trebuie abuzat de bluff-uri si este bine sa iti dai seama din timp cand ai inceput o cacialma ratata, astfel incat sa reduci eventualele pierderi.

Seara s-a incheiat cu o foarte reusita repriza a III-a in care am reluat niste maini interesante din sesiunea incheiata, am legat prietenii si bineinteles am actualizat mental fisa fiecarui jucator pentru a fi pregatit pentru urmatoarele partide.

Jocul de poker te pregateste pentru viata, trebuie sa iei cele mai bune hotariri in conditiile date si sa lasi hazardului un rol cat mai mic. Prin disciplina, determinare si studiu poti ajunge la un nivel de joc suficient de bun sa iti aduca satisfactii morale sau financiare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: