Cum te ajută cariera de model de videochat să îți atingi potențialul?

Cum te ajuta cariera de model de videochat sa iti atingi potentialul

Ceea ce, la prima vedere, pare o ocupație simplă, a fi model de videochat este, de fapt, un job destul de complex, dar care te ajută să te dezvolți atât personal, cât și profesional. Modelele de videochat se confruntă zilnic cu provocări cărora nu le-ar face față dacă, în timp, nu și-ar dezvolta abilități lingvistice, diplomatice, de psiholog, influencing și stilist.

După experiența de model, multe joburi îți vor părea simple fiindcă, de-a lungul timpului, acumulezi cunoștințe din diverse domenii adiacente profesiei tale. Iată ce abilități și aptitudini profesionale dobândesc modelele de la studioul de videochat Gloria Agency:

Psiholog

Modelele de videochat sunt, în primul rând, psihologi. Ele ascultă zilnic poveștile și frustrările membrilor din online, fără a-i judeca. Și fiindcă mereu vei da de diverse tipologii de persoane, vei ajunge să cunoști și să recunoști tipare comportamentale, vei reuși să înțelegi mult mai bine natura umană și relația cauză-reacție. Așadar, dacă ești pasionată de relațiile cu oamenii, îți recomandăm să încerci experiența de model de videochat – vei avea ocazia să observi oamenii așa cum sunt ei și cum evită a se arăta în viața lor de zi cu zi.

Abilități lingvistice

Este cunoscut faptul că modelele de videochat vorbesc mai multe limbi. Desigur, limba de bază este engleza însă, cum membrii sunt din diverse zone ale lumii, vei intra în contact cu tot atâtea graiuri, astfel că vei trece foarte ușor peste anumite bariere lingvistice. În medie, un model învață pe parcursul carierei, cel puțin, încă o limbă străină.

Diplomația

Un model de videochat învață să își aleagă cuvintele cu grijă. Ea știe mai bine decât oricine că tot ceea ce spui poate fi interpretat. Diplomația este unul dintre primele lucruri învățate în această carieră deoarece, numai așa se vor putea evita sau aplana conflicte, neînțelegeri între model și membri sau chiar între membri.

În mediul virtual, modelul este gazda, de aceea, el conduce abil conversațiile și are grijă ca toată lumea să se simtă bine și să se distreze.

Stilist vestimentar / Beauty advisor

În această carieră, imaginea contează enorm, motiv pentru care nimic nu poate fi făcut la întâmplare. De la ținutele sexy și accesorii, până la machiaj, coafură, culoarea părului, totul este ales cu grijă, pentru a pune în valoare feminitatea și frumusețea naturală. Modelele învață să se îmbrace sexy, dar elegant, rafinat, formându-și în timp un stil propriu și, mai mult decât atât, vor ști ce fel de ținute se potrivesc fiecărui tip de corp, ce coafură se armonizează cu forma feței și care sunt culorile perfecte pentru tenul lor.

Influencing

Dacă vrei să înveți trucuri despre cum să devii influencer, întreabă un model de videochat! Ele știu care unghiuri sunt cele mai bune pentru selfie-uri și care sunt cele mai bune ore de postat, în funcție de publicul țintă pe care îl ai în vedere. Modelele sunt mereu la curent cu ultimele trenduri pe Instagram, Twitter sau TikTok și , mai mult de atât, poate chiar ele au pornit un trend împreună cu prietenele lor. 

Educație financiară

Tu știi cum să îți împarți bugetul lunar? Modelele învață că banii vin și pleacă, dar că îi putem investi în ceva ce, la un moment dat, va produce profit. Astfel, una dintre primele lecții învățate este planificarea bugetului: bani de care ai nevoie pentru a trăi decent (chirie, utilități, mâncare, combustibil sau taxi), bani investiți în imagine (spa-uri, coafor saloane de cosmetică, ținute vestimentare), bani pentru vacanțe, bani pentru achiziții mari –  mașină sau locuință și bani pentru situații neprevăzute.

Te-ai fi gândit că un model de videochat învață atât de multe lucruri într-un timp relativ scurt? Tu ce ai face cu venitul lunar al modelelor?

Sursă foto: Freepik.com, Unsplash.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: