CUMPLIT!!! O TREIME DIN SPITALELE DIN ROMÂNIA NU RESPECTĂ ETAPELE DE STERILIZARE! Sau despre MIZERIE cu REPETIȚIE: Ce titra presa în vara lui 2013!

Vă mai șochează ceva?…

În această dimineață, președintele Societății Române de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a dat publicității informații oficiale referitoare la respectarea regulilor de sterilizare din spitalele noastre. Astfel, potrivit oficialului, o treime din spitale nu respectă etapele sterilizării. Cu alte cuvinte, și riscurile de transmitere a infecțiilor intraspitalicești sau nosocomiale sunt extrem de mari. (www.telegrafonline.ro)

Demn de precizat, în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății, nemaiavând încotro, a recunoscut „cu subiect și predicat”:Nu avem laboratoare acreditate. Am dispus controale mixte, corp de control, inspecție și DSP, pe de o parte. Pe de altă parte, am identificat finanțare pentru a putea face aceste verificări. În mod evident, pe termen scurt nu le putem face în țară și pot fi finanțate prin veniturile proprii ale DSP-urilor. Pe termen lung, sunt două laboratoare. Institutul de Sănătate Publică se ocupă practic de ele și vor primi acreditare, estimăm, într-un an. Din veniturile proprii ale DSP pot să fie plătite sume la laboratoare de referință din afara țării până cand le vom avea pe cele două despre care am pomenit. Noi nu avem laboratoare acreditate, sunt laboratoare private”, a explicat Achimas-Cadariu, citat de stirileprotv.ro. Și asta pentru că, într-o oarecare măsură, i s-aforțat mâna după ce a izbucnit ieri scandalul. Da, dar dacă nu izbucnea nimic, dacă nu ieșea niciun fum, ieri, cât ar mai fi durat până ca cineva să se autosesizeze?! Când ar fi avut de gând autoritățile să recunoască și să ia MĂSURI? În secolul următor??? Serios, dacă ieri www.tolo.ro nu ar fi dat drumul robinetului cu informațiile cutrmurătoare despre MIZERIA sistemului sanitar, CINE ȘTIE CÂND S-AR FI AFLAT ADEVĂRUL, CINE ȘTIE CÂND S-AR FI TREXIT MINISTERYL DE RESORT…!!!

Lait-motiv sau, pur și simplu… O BOALĂ CROBNICĂ??? Iată ce publica HotNews.ro pe 13 iulie 2014: „Ministerul Sănătății admite că o treime din spitalele românești au toaletele murdare și că o cincime nu au stații de dezinfecție locală. Totalul amenzilor: 24.480 Euro”. Se întâmpla în vara lui 2013!!! suntem în 2016, și… Câtă asemănare, nu-i așa???!!!

 

 

Sursa foto: newstiriromania.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: