DAR DIN DAR SE FACE RAI! Colectare de fonduri pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu, la Creative Buzz

Programul Ajungem Mari, dedicat educării non-formale a copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu, va fi prezent la festivalul Creative Buzz cu un stand cu obiecte handmade, fondurile colectate urmând să sprijine inițiativele dezvoltate în beneficiul tinerilor instituționalizați.

Astfel, sibienii vor putea achiziționa medalioane, brățări, coliere, borcane decorative și alte obiecte realizate de voluntarii Ajungem Mari împreună cu tinerii din centrele de plasament. Mai mult, pe toată perioada evenimentului, vor avea loc ateliere de creație: copiii vor putea picta măști, iar adulții trăistuțe.

„Mulțumim Creative Buzz pentru această ocazie de a strânge fonduri pentru programul nostru. Vom putea aduce noi zâmbete pe fețele copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu”, transmite Carmen Bucșa, coordonator Ajungem Mari Sibiu.

Festivalul handmade Creative Buzz are loc în perioada 26-28 august, în Piața Mică, reunind 60 de expozanți. Este o inițiativă de susținere și promovare a artiștilor și artizanilor din România, inclusă pe Agenda Culturală a Sibiului 2016, gândită din perspectiva înlesnirii accesului la obiecte unicat, create manual.

Demn de precizat, în județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii și implicând 70 de voluntari.

În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în nouă luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la cinema și restaurant, vizite la expoziții și librării, un atelier de conectare cu sine prin pictură. Pe toată perioada vacanței de vară, tinerii de la un centru din Sibiu beneficiază de antrenamente gratuite la o sală de sport.

Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii au beneficiat de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Cursul caritabil de acordare a primului ajutor la bebeluși și copii “Fii salvatorul copilului tău!“ a strâns aproape 3.900 de lei pentru educația sanitară a tinerilor. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania „Carte dăruită, viață îmbogățită” a adus în centrele de plasament peste 1.000 de cărți pentru copii. În plus, „Ziua Carierei” le-a oferit copiilor orientare profesională și oportunitatea de a cunoaște meserii variate.

###

Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

Principalul program este Ajungem Mari, ce susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: