De-acum, o Piațetă din Soultzmatt poartă numele fain al Gurii Râului! Cele două localități s-au înfrățit !

images_foto_102019_GGGGR

Momente emoționante, prietenii legate, frăție pecetluită în Franța. Între legendara gură de rai din Mărginimea Sibiului- Gura Râului și localitatea Soultzmatt.

 

După depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor Români din Soultzmatt-Franța, din partea delegației din Gura Râului, am avut parte de o primire călduroasă și multe, multe surprize din partea fraților francezi”, povestește cu mândrie și mulțumireprimarul gurean Călin Gheorghe.
???? În cadrul unei ceremonii oficiale, s-a semnat Acordul de Înfrățire între cele două localități, iar delegațai gureană a primit simbolul localității Soultzmatt : “Cocoșul” și o mașină de pompieri pentru dotarea SVSU cu o capacitate de 3000 L, aceasta având la bord 6000 Km.
????Demn de remarcat, c această ocazie, s-a inaugurat o Piațetă cu numele localității Gura Râului, unde s-a plantat un copac, simbolizând continuitatea prieteniei noastre .
????Iar cel mai emoționant și suprinzător moment, a fost atunci când domnul primar Jean-Paul Diringer mi-a acordat titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE al localității Soultzmatt, atât mie cât și domnului Dr. Doru Coriolan Brad”, recunoaște edilul din Gura Râului.
Trăiască prietenia Româno-Franceză! 

foto: Călin Gheorghe

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: