DE POVESTE: Șezători în șezătoare, la Tălmaciu

images_foto_052019_TALMACIUSEZ

Șezătoare în paradisul firelor de ață, la Tălmaciu, la Romanofir.


Un proiect bun e cel care are o rată bună de multiplicare. Cine se gândea acum 7 ani cât de bine va prinde proiectul „Şezătorii” noastre? În 7 ani proiectul nostru a crescut şi s-a multiplicat continuu. Apoi, a venit alături un alt proiect- „Șezători în Tara Făgărașului”, plecat din zona brașoveană a Țării Oltului – Țării Făgărașului, care, iată, creşte și ajunge la „granița” Mărginimii Sibiului, azi la Tălmaciu. Șezătorile itinerante refac legături între comunități, acele întâlniri și relații pe care le întrețineau, mai demult, târgurile. (Maria Grancea, directorul Bibliotecii din Avrig, sufletul Șezătorii de poveste din Avrig)
În Sâmbăta Luminată, bunele păstrătoare de tradiții și minunate șezători s-au întâlnit la Tălmaciu. Au venit cu drag de la Prejmer, Brașov, Bucium, Făgăraș, Arpas, Avrig, Tălmacel și Tălmaciu. S-au strâns femeile și fetele la lucru spornic și bucate alese, invitația fiind lansată de… directorul Romanofir, un domn inimos, iubitor de taine și tradiții autentice, care a vrut ca drumul „lucrului pe uliță” sa ajungă până la Tălmaciu. Și a ajuns cu spor și voie bună, cum altfel când ai gazde minunate și te aduni într-o Şezătoare în… Raiul firelor? Căci la Şezătoare se lucrează cu fir, iar iile se cos cu arnici de Tălmaciu. 
Aleasă adunare, lucru mândru și trainic, și suflete în care ROMÂNISMUL e la el acasă.
Domnul
Tică Lotrean, directorul fabricii Romanofir, a înțeles că legătură cu comunitatea este importantă și benefică, Șezătoarea Tălmaciu e doar una dintre aceste legături, dânsul implicându-se în comunitate în diverse, utile activități.

Un eveniment cu glas românesc…

Foto: Maria Grancea, Elena Gusan

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: