De saptamana viitoare, noi prevederi pentru eliberarea pasapoartelor!

Eliberarea pasapoartelor se va face dupa noi reguli incepand de saptamana viitoare. Astfel, din 12 august se modifica varsta minima a minorilor ce pot fi amprentati, cat si valabilitatea noilor pasapoarte. Alaturi de acestea, si preturile pentru eliberarea pasapoartelor se vor schimba.

Potrivit noii legi, care va intra in vigoare saptamana viitoare, valabilitatea pasapoartelor electronice va fi de 3 ani pentru persoanele care nu au implinit 12 ani si de 5 ani, pentru persoanele cu varsta de peste 12 ani.

Tot de la jumatatea lui august, eliberarea pasapoartelor se va face si din orasul de resedinta, nu numai din cel de dominiciliu.

Odata cu aceste modificare, si pretul pentru eliberarea pasapoartelor va creste. Astfel, pentru cererile de eliberare a pasaportului simplu electronic cu valabilitate 5 ani costul pasaportului va fi de 270 de lei , se achita la unitatile CEC Bank, si 32 lei taxa consulara, se achita la Ghiseul unic din cadrul Institutiei Prefectului sau la Trezorerie.
Pentru cererile de eliberare a pa
saportului simplu electronic, pentru minorii sub 12 ani, cu valabilitate 3 ani se vor plati 244 lei costul pasaportului, se achita la unitatile CEC Bank, si 32 lei taxa consulara, se achita la Ghiseul unic din cadrul Institutiei Prefectului sau la trezorerie.
Pentru cererile de eliberare a pa
saportului simplu temporar, se vor achita 100 de lei costul pasaportului, se achita la unitatile CEC Bank, 32 de lei, taxa consulara, se achita la Ghiseul unic din cadrul Institutiei Prefectului sau la trezorerie, si 100 de lei, tariful suplimentar prevazut de Legea nr. 248/2005 care se achita la Ghiseul unic din cadrul Institutiei Prefectului sau la trezorerie.

Modificarile vor intra in vigoare de luni, 12 august.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: