DE SEZON: OALA CU SARMALE A BUNICII, pusă la cale de Muzeul Județean Satu Mare, în parteneriat cu CNM ASTRA și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Ajun de… Moș Nicolae și Crăciun cu poveste… o poveste cât neamul românesc… Numa’ aflați ce pune la cale CNM ASTRA la… Satu Mare, împreună cu alte muzee de elită…

Muzeul Județean Satu Mare în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” București, Complexul Național Astra Sibiu, Muzeul Satului Bănățean și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la o expoziție eveniment: ,,OALA DE SARMALE A BUNICII”! 
Expoziția găzduiește în sălile muzeului oale de sarmale tradiționale din diferite regiuni ale României și va fi însoțită, pe parcursul lunilor decembrie, ianuarie și februarie, de mai multe evenimente care vor aduce în atenția sătmărenilor gastronomia tradițională specifică județului, rețete inedite de sarmale apaținând diferitelor etnii, dar și din regiunile muzeelor partenere, tradiții specifice Crăciunului și mesteșugul olăritului, reprezentat de meșterul Geza Istvanfi, din comuna Vama.
Expoziţia va fi itinerată şi expusă la toate muzeele partenere după următorul calendar:
– Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău 15 martie -15 mai 2017;
– Muzeul Satului Bănățean Timișoara 23 mai – 15 iulie 2017;
– Muzeul Nțional al Satului „Dimitrie Gusti” București 17 august-11 octombrie 2017;
– Complexul Național Muzeal Astra Sibiu 2019.

Potrivit organizatorilor, vernisajul expoziției va avea loc în data de 5 decembrie 2016, ora 14.00, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, b-dul. V. Lucaciu, nr. 21 și va fi deschisă până în 28 februarie 2017. Pe parcursul celor trei luni, expoziția va fi însoțită de o serie de evenimente printre care, la loc de cinste: Sarmalele de post – ateliere de învartit sarmale, eveniment public în care vizitatorii muzeului își vor dovedi îndemânarea în învârtitul sarmalelor.

 

 

Surse foto: Gustoooooos , Sfatulparintilor.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: