De VARA si de PRIMAVARA ne vor canta si incanta… cei ce iubesc folclorul. La Sibiu

Numai trei zile pana cand incepe o noua editie a Festivalului-Concurs al Tinerilor Interpreti de Muzica Populara „VARA, VARA, PRIMAVARA”, programat in perioada 3-5 aprilie 2013.

Anul acesta are loc cea de-a XVII-a ediţie a festivalului este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi în colaborare cu Cercul Militar Sibiu.

Aşa cum declară organizatorii, festivalul este dedicat celor ce iubesc folclorul autentic, atât din ţară, câr şi din diaspora.

 Este vorba despre o manifestare de anvergură care se doreşte o binevenită rampă de lansare pentru tinerele talente care pot şi vor să promoveze cântecele şi implicit zona etnofolclorică de provenienţă.

Juriul va fi alcătuit, ca de fiece dată, din personalităţi ale folclorului românesc, Premierea şi gala au loc în ultima zi a festivalului, iar câştigătorul Marelui premiu va fi invitat la festival la următoarele două ediţii, întâi pentru a susţine un recital, iar apoi pentru a face parte din juriu.

Aşadar, poftiţi la un maraton de doine, balade, hore şi învârtite pe săturate, într-o competiţie ce se confundă cu tradiţia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: